Közelítenek végre a frissítő záporok + videó

Ráfér a térségünk levegőjére, hogy megtisztuljon.

2024. 04. 01. 16:14
Felhők és erős szél a Balatonnál a balatonfenyvesi szabadstrandról fotózva 2022. február 22-én. Jobbról Badacsony, balról a Szent György-hegy. Fotó: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, az éjszaka második felében keleten is beborul az ég.

Este nyugat felől intenzív csapadékzóna érkezik, melyből sokfelé várható eső, zápor, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. Kiadós mennyiség a Dunántúl nyugati és középső részein eshet, míg az Alföldön kisebb mennyiség valószínű, arrafelé maradhatnak száraz részek is.

Az egyre inkább északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, főként az átvonuló hidegfront környezetében hirtelen viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb az idő.

 

Holnap még lehetnek záporok és zivatarok

A front felhőzete és csapadékzónája északkelet felé lassan elvonul, így mögötte

már a reggeli, kora délelőtti óráktól délnyugat felől egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőzet és süt ki a nap.

Északkeleten ugyanakkor estig maradhatnak borult körzetek és arrafelé a kora délutáni órákig eshet az eső. Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, melyek össze is állhatnak, arrafelé egyre több helyen lehet számítani záporra, zivatarra. A délnyugati tájak kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, estére mérséklődik a légmozgás. Zivatar környezetében viszont szintén előfordulhatnak viharos lökések.

Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, melyek össze is állhatnak, arrafelé egyre több helyen lehet számítani záporra, zivatarra. (Forrás: Met.hu)

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire már csak 14 és 19 fok között alakul, a felhősebb északkeleti tájakon lehet ennél pár fokkal hűvösebb is, tehát már jelentősen visszaesnek a hőmérsékleti értékek az elmúlt napokhoz képest.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.