Május elsejéig lehet jelentkezni az MCC középiskolásoknak szóló programjába

A szeptemberben kilencedik osztályt megkezdő diákok jelentkezését várják.

Forrás: Kommunikációs Igazgatóság, MCC2024. 04. 09. 12:11
Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmenő rendszerben indul a 2024/25-ös tanévtől a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás programjának (KP) emelt szintje, KP Fakt néven – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében az intézmény. Mint írták, a négyéves programban a diákok személyre szabott tanulási útvonalat járnak be mentorok segítségével, a szeptemberben kilencedik osztályt megkezdő diákok május elsejéig jelentkezhetnek.

A programban a tanulási folyamatot egyetemi szintű oktatási-kutatási tapasztalattal rendelkező mentortanárok segítik, akik a diákokkal közösen éves fejlesztési célokat határoznak meg, valamint folyamatos visszajelzéseket adnak az elvégzett munkáról és tanulási eredményről.

A program iskola mellett végezhető, heti rendszerességű délutáni oktatási alkalmakból, intenzív képzési hétvégékből, nyári táborból, idegen nyelvi kurzusokból, valamint évente egy nemzetközi tanulmányútból áll. 

A tanulók egyebek között hatékony időgazdálkodási technikákat is elsajátíthatnak – írták. Hozzátették: a diákok az első tanév során klasszikus műveltségtartalmakra épülő, alapozó készségfejlesztő modulokon vesznek részt, míg másod-, illetve harmadévben az általuk választott tudományterületeken bővíthetik tudásukat. 

A program záró szakaszának középpontjában a továbbtanulás, az MCC Egyetemi program sikeres felvételije, valamint az alapvető vezetői készségek fejlesztése áll.

A KP Faktban részt vevő diákok a Középiskolás programban elérhető e-learning kurzuskínálathoz is hozzáférnek, így tanulhatnak nemzetközi kapcsolatokról, közgazdaságtanról, jogról vagy pszichológiáról is.

Közölték azt is, a KP Fakt mellett június haramdikáig lehetőség van felvételizni az alapprogramba is, ahol az iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, valamint e-learning-kurzusokkal várják a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését. A KP Magyarországon már 16 városban érhető el. 

Emellett június harmadikáig lehet jelentkezni az MCC Középiskolás ösztöndíjprogramjába, amelynek részeként huszonöt sikeres pályázó tíz hónapon keresztül önálló kutatást végezhet szakértő mentortanárok segítségével.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László)





    
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.