Medvenyomokra bukkantak a Bükkben, lakott területtől egy kilométerre

Lakott területtől csaknem egy kilométerre.

Forrás: Nool2024. 04. 11. 5:55
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Medve nyomaira bukkantak Mátranovák határában, a lakott területtől mintegy egy kilométerre – adta hírül a Nool.

Az Országos Kéktúra útvonalán, a település északi erdeiben fotózták a medvenyomokat – erről kedden késő este írtak a Magyar Országos Medve Figyelő nevű Facebook-oldalon. Kitérnek arra is, hogy a nógrádi község határában megfigyelt nyomok valószínűleg a Pétervására és Bükkszék közt észlelt példánytól származnak. 

A portál érdeklődésére a polgármester arról tájékoztatott, hogy az önkormányzat semmilyen hivatalos értesítést nem kapott ezzel kapcsolatban. Bodor Ernőné hozzáfűzte, két éve már történt medveészlelés a település környékén, akkor a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság plakátokat és szórólapokat adott ki tájékoztatásul, hogy mi a teendő, ha medvével találkoznak a közeli erdőkben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.