Nagytakarítás a légkörben: véget ér a szaharai időjárás, a sivatagi por és a nyári meleg is eltűnik kedden

A saras eső miatt viszont kénytelenek leszünk mi is ablakot pucolni.

2024. 04. 02. 6:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élénk széllel tört be hazánkba az éjszaka folyamán egy hidegfront, amely igencsak megváltoztatja az időjárásunkat.

A Hungaromet tájékoztatása szerint az esőt és lehűlést hozó csapadékzóna kimossa a jelentős mennyiségű sivatagi port, amely saras eső formájában érkezik a földre. 

Délután az ország nyugati felében szakadozni kezd a felhőzet és kitisztul az égbolt is felettünk, kisüt a nap, csak délnyugaton válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés, ahol egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. 

A nap folyamán nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, csak estére mérséklődik a légmozgás. Zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 19 fok között alakul, a felhősebb északkeleti tájakon lehet ennél pár fokkal hűvösebb is. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő, és majd csak hétvégére tér vissza a nyárias idő.

Változékony idő vár ránk kedden Forrás: HungaroMet

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.