Orbán Viktor: Brüsszel a tönk szélére juttatta a magyar gazdákat

A miniszterelnök szerint itt az ideje új brüsszeli vezetőket választani.

2024. 04. 23. 20:58
Nemesgörzsöny, 2024. április 22.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a kampánykörútja elsõ állomásán a Veszprém vármegyei Nemesgörzsönyben 2024. április 22-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor a gazdák között Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Vivien Cher Benko Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mire nagy nehezen megoldottuk, hogy legyen tőke, legyen eszköz, legyen gép, és nagyjából ez most már a magyar gazdatársadalomban úgy rendjén is kezd lenni, meg van földalapú támogatás is, közben összeomlottak az árak – mondta Orbán Viktor új videójában, amely országjárásáról készült.

Az árak nem maguktól omlottak össze, hanem beszakították egy elhibázott európai döntéssel, azzal, hogy az ukrán gabonát beengedték az Európai Unió területére. A kormány egyébként foglalkozott ezzel néhány héttel ezelőtt, hoztunk is néhány döntést, amivel próbálunk önöknek segíteni, de a baj nem orvosolható csak Budapesten

– emelte ki a magyar miniszterelnök, majd hozzátette: a bajt Brüsszelben is orvosolni kell, az európai piacokat ugyanis csak Brüsszelből lehet megvédeni, Budapestről nem. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy kiket küldünk most Brüsszelbe – hangsúlyozta.

Új vezetőket kell választanunk Brüsszelbe. Most az új vezetőket részben a tagállamok miniszterelnökei választják meg, részben pedig az európai parlamenti képviselők. Ez egy közös döntés. Ezért nem mindegy, hogy az európai parlamenti képviselők kicsodák, mert olyan vezetőket fognak választani, amilyenek ők maguk. Tehát nekünk fontos, hogy jobboldali, nemzeti érzelmű, az agrárvilág iránt és a gazdák iránt elkötelezett embereket küldjünk képviselőként az Európai Parlamentbe

– fejtette ki Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor a gazdák között (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.