Rendkívüli ülést hívnak össze a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

Úgy tűnik, mintha Szaniszló Sándor DK-s polgármester kifizetőhelynek használná a kerületet.

Forrás: Mandiner2024. 04. 02. 19:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi a XVIII. kerület Fidesz–KDNP-frakciója, és felszólították Szaniszló Sándor polgármestert, hogy hívjon vissza egy munkát nem végző külsős bizottsági tagot – ismertette Papp Tibor, a külvárosi kerület kormánypárti frakció szóvivője egy Facebook-videóban, amiről a Mandiner számolt be. A szóvivő úgy folytatta, Szaniszló Sándor, Gyurcsány-párti polgármester kifizetőhellyé tette a XVIII. kerületet, hasonlóan Karácsony Gergelyhez, aki a fővárossal csinálta ugyanezt. 

A kerület vezetője idén február 27-én a testületi ülésen elismerte: azért biztosít koalíciós partnereinek megfelelő juttatásokat és tisztségeket, hogy ezeknek a kis pártoknak a képviselői úgy szavazzanak, ahogyan azt ő elvárja. 

A frakciószóvivő kijelentette: ebbe a sorba illik az az újabb bizonyíték is, melyre a napokban derült fény. Mint arról lapunk is beszámolt, Vagányi Eszter, aki Vagányi Ferenc helyi LMP-elnök lánya és a kerületi egészségügyi és szociális bizottság külsős tagja, Koppenhágában él és tanul, a bizottság munkájában rendszeres távolmaradása miatt érdemben nem vesz részt. Ennek ellenére a minimálbér ötven százalékának megfelelő tiszteletdíj jár neki, ami azt jelenti, hogy június óta százezreket kapott.

Papp Tibor szerint egy titokban rögzített hangfelvétel azt bizonyítja, hogy a dollárbaloldal pénzért vásárolta az LMP-s képviselőt. A felvételen Szaniszló azt nehezményezte, hogy LMP-s képviselőtársa nem úgy szavazott, ahogy elvárta volna tőle, hozzátéve, hogy a munkájáért koalíciós képviselőhöz méltó fizetésben, tiszteletdíjban részesül. A félreértések tisztázása érdekében a polgármester a Fideszre utalva azt is megjegyezte: „Az ellenzékiek pedig azért ellenzékiek, mert úgy szavaznak, ahogy akarnak”.

Borítókép: Karácsony Gergely és Szaniszló Sándor azt sugallja: rájuk lehet számítani, csak azt nem mondták meg, hogy kinek. A két baloldali politikus egy 2024. március 7-én közvetített online sajtótájékoztatón (Forrás: Képernyőfotó)  

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.