Rétvári Bence: Amikor a baloldal hatalmon volt, nem tudták börtönbe küldeni a pedofilokat

A Belügyminisztérium miniszterhelyettese szerint nem kellene elentétnek lennie a kormánypártok és a baloldal között a gyermekvédelem ügyében.

2024. 04. 09. 10:47
RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vannak, akik a pedofilokat börtönbe juttattják, és vannak, akik a pedofilokat szabadon engedik garázdálkodni – mondta a parlamentben Rétvári Bence, válaszolva a DK-s Barkóczi Balázs napirend előtti felszólalására. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese jelezte, hogy a baloldal kormányzása alatt nyolcvan pedofil bűnelkövető ült börtönben, míg most ez a szám 663.

Emlékeztetett, hogy a baloldal nem szavazta meg a pedofil-nyilvántartás létrehozását, ami szerinte józan ésszel nem érthető. Továbbá a baloldal LMBTQ-okokra hivatkozva azt a javaslatot sem támogatta, hogy a pedofil bűnelkövetők esetében hosszabb legyen az elévülési idő.

– A gyermekvédelemben, valamint a pedofilok elleni küzdelemben nem kellene, hogy ellentét legyen a kormánypártok és az ellenzék között – rögzítette Rétvári Bence. Felhívta a figyelmet, hogy a baloldal nem támogatta a gyermekvédelmi népszavazást sem, valamint Brüsszelben azt akarták elérni, hogy vonják vissza a gyermekvédelmi törvényeket.

– Amikor hatalmon voltak, nem tudták a pedofilokat börtönbe küldeni 

– húzta alá a miniszterhelyettes. Szót ejtette arról is, hogy a DK-s vezetésú Újbudán most sem tudtak fellépni a pedofilok ellen.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.