Több millió forinttal jutalmazta elvtársait a polgármester

Ismét a hivatali visszaélés árnyéka vetül V. Naszály Mártára.

2024. 04. 12. 12:18
Borítókép: Az I. kerület rendkívüli testületi ülése, Váradiné Naszályi Márta polgármesterrel. (Fotó: Teknős Miklós)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb korrupciós botrányra derült fény az I. kerületben. Az önkormányzat balliberális vezetője, V. Naszály Márta több millió forintos jutalmakat osztott ki munkatársainak az I. kerületiek pénzéből – mondta el Fazekas Csilla, a kerület önkormányzati képviselője, aki egy sajtótájékoztatón részleteket is megosztott a médiával az ügyről. 

A tegnapi napon interpellációt intéztem a jegyző asszonyhoz, ugyanis korábban sem képviselői kérdésre, sem állampolgári közérdekű adatigénylésre nem adták ki a jutalmazásokkal kapcsolatos adatokat. Ez nem véletlenül történt így, ugyanis információink szerint a jegyző asszony, Czuckerné dr. Pintér Erzsébet 5,1 millió forintos jutalmat kapott a tavalyi évben, annak ellenére, hogy 2023 tavasza óta dolgozik a hivatalban

– mondta el az önkormányzati képviselő, aki szerint a hivatalban uralkodó állapotokat tökéletesen bemutatja, hogy Czuckerné ennek a ciklusnak a negyedik jegyzője.

A jegyző asszony korábban Pikó András mellett dolgozott Józsefvárosban, a baloldali beágyazottságát pedig jól mutatja, hogy jelenleg Gyurcsány Ferenc korábbi minisztere, Lamperth Mónika az egyik tanácsadója.

A jegyző próbaideje után felvehetett egy másfél millió forintnak megfelelő plusz fizetést, majd nem sokkal később további kéthavi jutalmat kapott V. Naszály Mártától. 

Összesen a tavalyi év során, pár hónapos munkát követően a jegyző asszony 5,1 millió forintos jutalmat kapott a fizetése mellett. Közvetlen munkatársa, Kiss Imre pedig több mint 3,5 millió forintos jutalomhoz jutott hozzá. Mindeközben a hivatalban több évtizede dolgozó munkavállalók sem kapnak ilyen mértékű jutalmat

– emelte ki Fazekas Csilla, majd hozzátette, a jegyző a hivatalba lépése óta bojkottálja a képviselők munkáját, megkérdőjelezte az interpellációhoz való jogukat, és megakadályozta a bizottsági ülések megtartását is. Mindeközben pedig a hivatal dolgozóinak megtiltották, hogy a képviselőkkel tartsák a kapcsolatot, az önkormányzat munkavállalói a politikus elmondása szerint már félnek felvenni a telefont. A jegyző által bevezetett diktatúra eredményeként a hivatali dolgozók negyede fel is mondott tavaly.

Ezek után különösen felháborító az, hogy V. Naszály Márta polgármester asszony a jegyzőt támogatva, a háta mögé bújva akadályozza az olyan szociális támogatásokat, amelyekkel a polgári oldal az időseket, a fiatalokat és a családosokat segítené. Azt várjuk, hogy a polgármester asszony és jegyző asszony valljon színt, és árulják el, ki mekkora összegű jutalmat kapott a tavalyi évben

– zárta a sajtótájékoztatót az önkormányzati képviselő. 

 

Borítókép: Az I. kerület rendkívüli testületi ülése, Váradiné Naszályi Márta polgármesterrel (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.