Valaki szöges kolbászt szórt ki a kutyáknak

Az országban már több városból jelentettek hasonló eseteket.

2024. 04. 23. 7:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szekszárdi Alisca utcában olyan kolbászt találtak a földön elszórva, amibe rajzszögeket rejtettek egy több tízezer tagot számláló csoportban olvasható bejegyzés szerint – írja a Tolna Vármegyei Hírportál.

Elkeserítő, milyen emberek vannak, remélem, megtalálják, és megkapják a büntetésüket

– írta az egyik hozzászóló. Egy másik kommentelő úgy fogalmazott:

Aki állatot kínoz, az előbb-utóbb embert is fog.

A bejegyzés szerint a szögekkel teletűzdelt kolbászdarabot az Alisca utcában egy kuka mellett találták. A megtaláló felvette, majd a szemetesbe dobta a szöges kolbászt.

Hasonló esetek sajnos az egész országban előfordulnak, a fővárosban már többször is találtak szöges virslidarabokat közterületen,

Komlón pedig évek óta küzdenek ilyen problémával, ott még a térfigyelő kamerák sem vezettek eredményre.

Az ilyen csali kihelyezése állatkínzásnak minősül, és akár három évig terjedő börtönbüntetéssel is sújtható. Az állatvédők szerint a kutyákra veszélyes csalétkek ellen a legjobb védekezési mód, ha a gazdik megtanítják kedvenceiknek, hogy nem ehetnek a földről semmit, illetve ha szájkosárral viszik őket sétálni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.