Zéró tolerancia van a gyermekbántalmazással szemben

Pintér Sándor belügyminiszter a parlamentben leszögezte: hazánk a világ egyik legbiztonságosabb országa.

2024. 04. 08. 19:06
Országgyűlés Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Zéró tolerancia van a gyermekbántalmazással szemben 2010 óta. Most 663 pedofil bűnelkövető van rács mögött – válaszolta Pintér Sándor belügyminiszter Orosz Annának, a Momentum képviselőjének az azonnali kérdésére a parlamentben. Mint mondta, a belügyminiszternek semmilyen jogköre nincsen a kegyelmi ügyekben. Pintér Sándor arról is beszélt, hogy ők nem bocsánatot kérnek, hanem intézkednek.

Az országban a közrend és a közbiztonság remek, mert a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ezt meg kell köszönni a rendőröknek

– húzta alá a tárcavezető. Ezután Pintér Sándor megkérdezte Orosz Annát, hogy miért kötöttek szerződést egy pedofillal Újbudán, amikor a momentumos politikus volt a kerület alpolgármestere.

 

Nyomoznak Polt Péter felvétele ügyében

Polt Péter legfőbb ügyész az MSZP-s Harangozó Tamás kérdésére adott válaszában Fürcht Pál válaszát idézte fel. – Van nyomozás a Magyar Péter által bemutatott hangfelvétel ügyében. Majd a tények határozzák meg, hogy megvalósult-e bűncselekmény. Az ügyészség minden lehetséges bűncselekményt kivizsgál majd, és erről majd határozatot hoznak – tette hozzá.

Polt Péter felhívta a figyelmet, hogy az iratokba nem lehet belenyúlni, mert annak nyoma van. Jelezte, hogy valamennyi bizonyíték és adat követhető a Schadl-ügyben, és ez ki fog derülni. A legfőbb ügyész arról is beszélt, hogy az ügyészség független, de a munkáját ellenőrzik.

Az elmúlt időszakban olyan törvényeket fogadtak el, amelyek biztosítják a bíróság ellenőrző munkáját

– hangsúlyozta.

 

A törvényeknek kell megfelelni

Polt Péter a Párbeszéd politikusának, Tordai Bencének a kérdésére válaszolva azt mondta: nem felszólításoknak, hanem a törvényeknek kell megfelelnie az ügyészségnek.

– Az ügyészség nemzetközi összehasonlításban is gyorsan dolgozik – tette hozzá. A legfőbb ügyész arról is beszélt, Varga Judit nem követte el a hamis vád bűncselekményét, mert nem hatóság előtt követte el, mivel a volt férje előtt beszélt, és az utóbbi nem tekinthető hatóságnak.

Borítókép: Országgyűlés (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.