Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Csak ezért nem szeretné Magyar Péter, hogy Istennek nevezzék + videó

A Tisza párt elnöke elfelejteni látszik, hogy vallásos.

2024. 05. 29. 18:50
LB_20240408_tüntetés_0018

20240406 Budapest
Magyar Péter ügyvéd által meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvény.
fotó: Ladóczki Balázs (LB)
Origo

2024.04.06. BudapestMagyar Péter az által szervezettt Nemzeti menet és demonstráció, Budapesten, 2024.04.06-én.Képen: Magyar Péter.Fotó: Ladóczki Balázs
Fotó: Origó/Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a „propagandasajtó” miatt nem szeretné Magyar Péter, hogy Istennek nevezzék – derült ki a Tisza párt alelnökének salgótarjáni látogatásán. Történt ugyanis, hogy az új baloldali politikusnak a Nógrád vármegyei városban tartott rendezvényén az egyik résztvevő azt mondta az éppen érkező alelnöknek: „Isten vagy, Isten vagy!” Mire a baloldal új reprezentánsa nem azt mondta, hogy ő nem Isten, ehelyett úgy reagált:

Jaj ne, ilyet ne mondjunk, mert a propaganda ezt fogja harsogni!

 

Ezek szerint Magyar Péternek nincs kifogása az ellen, hogy Istenként tekintsenek rá, mindössze a propaganda miatt nem tartja szerencsésnek, ha nyilvánosság előtt így nevezik, és Istenként tekintenek rá. Az is említésre méltó, hogy Magyar Pétert bizonyos körökben divat manapság messiásként emlegetni, ami ellen ugyancsak nincs kifogása.

Magyar Péter korábban többször is hangoztatta, hogy vallásos, katolikus családból származik, ő maga piarista gimnáziumban érettségizett, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán végzett, és gyakran beszélt magáról úgy, mint vallását gyakorló személy.

Szekszárdi rendezvénye óta azt is tudjuk, példaképe II. János Pál pápa. Nem véletlenül választotta a Ne féljetek idézetet jelszavának: – 345 alkalommal szerepel a Bibliában (…), én ezt vallom – mondta akkor Magyar Péter, aki maga is előszeretettel használja ezt a jelmondatot, már-már ki is sajátította magának és mozgalmának.

Peter Magyar, An Ex Government Insider Protests In Budapest After Leaking A Voice Recording Accusing Senior Government Officials In A Corruption Case

Peter Magyar is greeting the crowd at an anti-government protest in Budapest, Hungary, on April 6. He organized the protest after releasing an audio recording that alleges senior government officials were involved in and later removed themselves from the files of the highest-profile corruption case in Hungary since the Fidesz party came to power. (Photo by Balint Szentgallay/NurPhoto) (Photo by Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP/NurPhoto/Szentgallay Bálint

 

Üvöltözött a hívekkel

Megnyilvánulásai alapján viszont arra lehet következtetni, hogy az új baloldali politikus inkább csak szavakban vallásos, tetteiben már kevésbé. A Tisza párt vezető arca, minden vallásossága ellenére nemrégiben Putnokon ordibált és káromkodott, üvöltözött a templomból kilépő hívekkel. – Hogy mer a templomba menni, polgármester úr? Ki való guillotine alá? Mutasson rá! – szegezte a kérdést Magyar Péter a putnoki polgármesternek, aki egy egyházi menet tagjaként éppen távozott a templomból. A baloldal új reménysége üvöltve úgy folytatta:

Mit mondott a plébános úr a templomban? Szégyelljék magukat! […] Remélem, újraszentelik majd ezt a templomot! Szégyelljék magukat!

Magyar Péter állítása szerint azért támadt rá a békés menetre, mert Tamás Barnabás korábban azt mondta egy beszédében: „Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá. Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előreviszi ezt az országot.”

 

A bajai plébánosnak is nekimentek

Baján egy plébánosnak estek neki Magyar Péterék. A Tisza párt alelnökének aktivistája számolt be róla, hogy többen szerettek volna felállni a templom előtti lépcsőre, de a városi közterület-felügyelet munkatársa megkérte őket, hogy ne maradjanak ott. Mindezt a hozzászóló szerint azért, mert Binszki József plébános a szakrális tér megzavaróiként viszonyul a templom előtti téren lévő bizonyos rendezvények résztvevőihez.

A bajai szervezők előre szóltak, hogy Baján a rendőrség is ezt a teret ajánlja ilyen jellegű rendezvényekre, mert ezt ítélik a legbiztonságosabbnak, de figyelmeztettek, hogy lehetőleg előre egyeztessenek az atyával. Az aktivista szerint a plébános a rendezvény előtt a hangosítás felszerelését is próbálta akadályozni.

A plébánosnak üzenem: Nincs nagyobb dögvész egy államban, mint a vallási buzgalom erkölcsösség nélkül

– írta az aktivista.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Origó/Ladóczki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.