Hét agyi érkatasztrófát is túlélt az ötéves Kinga, egy egész város őt akarja megmenteni a tragédiától

A legutóbbi roham után elvesztette a beszédkészségét és lebénult a jobb oldala is.

Forrás: Kemma2024. 05. 10. 11:47
Mindent megtesznek Kinga boldogságáért. Fotó: Flajsz Péter / 24 Óra / Kemma
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kingának tavaly szeptemberben volt az első sztrókja. Az utóbbi nyolc hónapban pedig további hat rohamot kapott – írja a Kemma, és beszámolnak arról is, hogy a legutóbbi roham után elvesztette a beszédkészségét és lebénult a jobb oldala is. 

Az édesanyja nem igazán mer előre tervezni, azt azonban nagyon várja, hogy a keddi műtéten túl legyenek. Azonban, utána sem lesz minden tökéletes. Ha sikeres lesz a beavatkozás, három hét múlva jöhet a következő. Egy beavatkozás ugyanis nem lesz elég, hiszen a kislány fejének mindkét oldalán végre kell hajtani a műtétet. 

A tatabányai Spartan Motorosok korábban már gyűjtöttek adományt Kingának, most újabb akcióra készülnek. Május 11-én, szombaton egy jótékonysági palacsintázásra várnak minden édesszájút, a bevételből pedig Kingát és családját támogatják.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.