Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kocsis Máté: A magyar baloldalnak elment az esze + videó

Gyurcsány Ferenc nem egyszer kifejtette, hogy beleártaná magát az orosz–ukrán háborúba.

2024. 05. 29. 16:52
KOCSIS Máté
Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Legyen világos: aki Gyurcsányékra szavaz, az háborúpárti képviselőt küld Brüsszelbe – szögezte le közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté rámutatott: a baloldal vezére nem egyszer kifejtette, hogy beleártaná magát az orosz–ukrán háborúba.

Most persze kevésbé mondja, tudja, hogy nem népszerű álláspont itthon. De minek nevezzük azt, aki közös európai feladatnak tartja a háborút?

– vélekedett a kormánypárti politikus, majd hozzátette: „pont, mint a brüsszeli központ”.

Emlékeztetett: a védőfelszerelésektől eljutottak odáig, hogy katonák küldéséről és kötelező sorkatonaságról folyik a párbeszéd. „Ebbe szállna bele Gyurcsány is. Elment az eszük! Nem közös európai háborúskodás kell, hanem béke! Június 9-én megüzenhetjük nekik!” – húzta alá Kocsis Máté.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Fidesz kommunikációs igazgatója is felhívta a figyelmet a júniusi választások fontosságára. „Megkezdjük a valaha volt legnagyobb EP-kampány utolsó szakaszát, ötösbe kapcsolunk, jön a mozgósítás” – jelentette be Menczer Tamás. Elmondása szerint a mozgósításban Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

Az aktivistáink a miniszterelnök levelét a következő napokban több millió háztartásba viszik majd el és adják át személyesen

– mondta. Hozzátette: „mindenkinek el fogjuk mondani, hogy létfontosságú választás előtt állunk, a tét háború vagy béke.” – Tizenegy nap van hátra, minden percet kihasználunk, mert mi a hazánkért küzdünk – húzta alá a politikus.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Vajda Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.