Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Erős széllökésekkel érte el a vihar az ország középső részét is, most nem érdemes utcára menni + videók

Felkészül Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar is.

Forrás: Időkép, Facebook2024. 05. 21. 18:34
Ma délután újabb zivatarok képződhetnek
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pár órája már elérte a zivatarrendszer az országot, amelyre korábban a Hungaromet figyelmeztetett, és rendkívül látványos fotók és videók készültek. 

Az Időkép azt írja, óránkénti száz kilométeres sebességgel csapott le a szél egy komolyabb vihar kíséretében Pécsre, olyannyira, hogy még redőnyöket is szaggatott, miközben az ország keleti részén még mindig harminc fokot mértek. Szentlőrincen extrém sötét felhőket videóztak, amelyeket a Viharvonal Viharvadász Csapat töltött fel.

A Balatont fél hat környékén érte el a vihar, akkor Keszthelyen csapott le a vihar egyik ága, de Vas vármegye sem maradt szárazon a közösségi médiába feltöltött videók tanúsága alapján. 

Az észlelések szerint negyed hat környékén már a Paks–Veszprém vonalon járt az ítéletidő, rengeteg helyen számoltak be jégesőről is. Közben a Hungaromet térképe szerint egyre több helyen lépett érvénybe másodfokú riasztás.

Fotó: met.hu

Így érkezett meg a vihar Szigethalomra, íme:

 

Az intenzív zivatarrendszer elérte Budapestet is

A VIII. kerületi Baross utcában a viharos szélnek a kukák már áldozatul estek:

Fotó: Munkatársunktól

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.