Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Milliárdokat csalhatott ki Magyar Péter pártjának egyik alapítója

Fontos szerep hárulhatott Deák Boldizsárra egy piramisjátékban.

Forrás: Metropol2024. 05. 23. 10:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deák Boldizsár, a Tisza Párt egyik alapítója személyesen vagy feleségét maga elé tolva éveken át részt vett az 1200 embert megkárosító, összesen nyolcmilliárdos piramisjátékban – számolt be a Metropol. Úgy folytatták, 

Deák szerepe az volt, hogy hamis ingatlan jelzálogot biztosítson a kicsalt pénzek „fedezeteként”. Így csalták lépre, tévesztették meg az áldozatokat. Szándékosan kamuszerződéseket kötöttek velük, volt, hogy „elírták” a helyrajzi számot, de hamis aláírások is szerepelnek a bűnlajstromon. 

A károsultak szerint a Tisza Párt egyik alapítója előre tudta, hogy ezek a fedezeti szerződések semmit sem érnek, hiszen egy törvénytelen ügylethez kapcsolódnak.

 

Beetetés banki díszlettel

A csalók, hogy ily módon is megtévesszék áldozataikat, Budapest egyik legfontosabb pénzügyi irodaházában a Bankcenterben béreltek irodát, itt fogadták áldozataikat, itt tartottak „beetető” előadásokat. A Metropolnál jelentkező tanúk egybehangzóan állítják, hogy ezeken gyakran részt vett a Tisza Párt egyik alapítója, Deák Boldizsár. Az általa felkínált ingatlanokból egy listát is összeállítottak, innen választhattak „fedezetet” a becsapott emberek.

A Metropolt felkereső károsultak több ezer oldalnyi nyomozati vallomást, bírósági ítéletek tucatjait juttatták el a laphoz, amiből pontosan kirajzolódik a Tisza Párt-i politikus beetető módszere, a bűnszervezet működése. 

A Metropolnál lévő bírósági dokumentumok alapján a Tisza Párt egyik alapítója már egyetlenegy ingatlanon havi két, két és félmillió forintot keresett.

A bűnbanda vezetői arra használták a Deák által felajánlott ingatlanokat, hogy azokra jelzálogjogot jegyeztessenek be a „befektetők” javára, „biztosítékként”. Így győzték meg őket, hogy a befektetésük biztonságban van, aggodalomra semmi ok. A Tisza Párt-i politikus ezekért a szerződésekért ingatlanonként és havonta 2-2,5 millió forintot kapott. Vagyis a Tisza Párt egyik alapítója alapvető szerepet játszott a megtévesztő hadműveletben.

 

Deák lehetett a „nyugtatóember”

Az áldozatok elmondása szerint a piramisjáték 11 év fegyházra ítélt főszervezője, a bandavezér mindvégig összejátszott Deák Boldizsárral. Együtt csapták be, fosztották ki az áldozatokat. Deák volt a „nyugtatóember”, aki hamis biztonságérzetet adott. Egy, az ügyhöz kapcsolódó polgári per ítélete rögzíti, hogy Deák Boldizsár ingatlanjaiból prospektus készült, amiből az átvert „befektetők” kiválaszthatták, melyik ház, ingatlan tulajdonjoga száll rájuk, ha buknának az ügyleten. Ez persze egyetlen esetben sem történt meg, Deák minden felkínált ingatlanját megtarthatta, hiszen kamuszerződéseket kötött az áldozatokkal. 

Deák Boldizsár és társai alvilági trükköket is bevetettek. Szándékosan elírták a jelzálogszerződésekben a helyrajzi számot vagy azt állították, azért nem érvényes az okirat, mert nem a bűnszervezet vezetője, hanem annak az ikertestvére írta alá. 

Az egyik károsult elmondása szerint Deák Boldizsár heteken át nyomást gyakorolt rá, hogy még több pénzt tegyen a piramisjátékba, hiszen a fedezetként felkínált ingatlan nagyon értékes.

 

Rosszhiszemű jelzálogszerződések

A károsultak állítják, Deák Boldizsár a jelzálogszerződéseket tudatosan rosszhiszeműen kötötte meg. Pontosan tudta, hogy ezek a szerződések semmit sem érnek, mert egy fiktív piramisjátékhoz kapcsolódnak. 

A Tisza Párt-i politikus annyira magabiztos volt, hogy még a felesége, D. Boldizsárné nevén lévő egri családi házukra is jelzálogjogot jegyeztetett be, ezt is bevitte a pilótajátékba kamufedezetként. Aztán miután a bűnszervezet lebukott, könnyedén töröltette a kamujelzálogot.

A nyolcmilliárdos piramisjáték áldozatai most egyesület és pertársaság alapítását tervezik. Szeretnék elérni, hogy újrainduljon a büntetőeljárás további gyanúsítottak bevonásával, illetve részletesen tisztázódhasson Deáknak a csalássorozatban játszott szerepe. 

A bűnbanda vezérkara részben még börtönben, részben már szabadon költi a pénzt és posztol a Facebookon. Nem tudni, hogy beléptek-e már a Tisza Pártba. A károsultak a büntetőeljárás folytatását szeretnék elérni – közölte a Metropol.

Borítókép: Magyar Péter a március 15-i nemzeti ünnepen tartott rendezvényén az Andrássy úton (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.