Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Többszörösen körözött román bűnözőt fogtak el a magyar rendőrök

A tetoválása buktatta le, pedig még át is varratta magát.

2024. 05. 25. 17:11
Sziréna rendőrség
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszörösen körözött férfit fogtak el a szeghalmi és a gyulai rendőrök Békés vármegyében – írja a Békés vármegyei hírportál.

A román állampolgárságú férfi más névre szóló, hamis irattal igazolta magát, és a korábban

a bűnügyi nyilvántartásba lefotózott tetoválásán is változtatott, de hiába.

 

Nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene

A Szeghalmi Rendőrkapitányság munkatársai jutottak az információhoz, miszerint május 23-án, Vésztőn tűnik majd fel a körözött férfi. Ahogy a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense fogalmazott, felkészültek a fogadására, a város egyik bevezető útján közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak.

Egy román rendszámú autót is leállítottak, amelyben hárman tartózkodtak, és az anyósülésen ülő férfi fölöttébb gyanús volt. Bár az igazolványában más név és adatok szerepeltek, de nagyon hasonlított arra a külföldire, akit kerestek.

Bár a férfi egy jó minőségű, hamis igazolványt tudott bemutatni, így is hamar lebukott.

A lábán megtalálták azt a tetoválást, amiről a nyilvántartásban fényképet rögzítettek. A tetoválás a nyilvántartásban szereplőhöz képest kissé máshogy nézett ki, ugyanis változtatott rajta a férfi, ám így is felismerhető maradt. A hatóságok elől rejtőzködő férfinak nem volt más választása, mint elismerni, hogy valójában ő a körözött ember. Többszöri kérdésre ezt végül meg is tette.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság őrizetbe vette az ötvenhét éves férfit, és közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárást is indított ellene.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.