Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Újabb viharok jönnek, felhőszakadás és zivatar miatt kiadták a riasztást + videó

Ne maradjon otthon az esernyő.

2024. 05. 22. 18:39
Fotó: Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Este az ország szélcsendes részein párássá válhat a levegő, helyenként köd, északkeleten akár réteges felhőzet is képződhet – közölte a HungaroMet.

Zápor, zivatar főként az északkeleti-keleti harmadban és a délnyugati tájakon fordulhat elő. Az ország jelentős részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt.

Forrás: HungaroMet

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, csak zivatar környezetében lehet élénkülés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 Celsius-fok között alakul.

 

Napsütés és felhőszakadás

Éjszakára változó vastagságú és mennyiségű felhőzet lesz felettünk, de a szélcsendes részeken pára, köd, északkeleten rétegfelhőzet is képződhet. Utóbbi csütörtök délelőtt fokozatosan szakadozik, gomolyosodik, utána sok napsütés valószínű.

Felhívták a figyelmet közösségi oldalukon, hogy több helyen számolni kell záporral, zivatarral szerdán, de még csütörtökön is.

Felhőszakadások és zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga riasztást is kiadtak – közölte a katasztrófavédelem.

Forrás: HungaroMet

A nyugatias szél napközben helyenként megélénkül, a zivatarok mentén meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 27 Celsius-fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.