Véget ért a menekülő szerb rablók kalandja

Egyiküket végleg kitiltották Magyarországról.

2024. 05. 06. 9:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen tíz, illetve hét év hat hónapnyi fegyházra ítélte a bíróság azt a szerb testvérpárt, akik még két éve egy debreceni ékszerboltot próbáltak kirabolni, majd menekülés közben több autót is összetörtek Debrecenben.

Az most hozott ítélet kapcsán a Bors felidézte, 

a szerb testvérpár egy gáz-riasztó fegyverrel rontott rá a Hatvan utcai ékszerbolt tulajdonosára, akit összevertek, majd megpróbáltak elvinni 83 darab, csaknem 4,5 millió forint összértékű aranygyűrűt.

Az üzlet tulajdonosa azonban nem hagyta magát, annak ellenére, hogy megverték, nem hagyta, hogy az ékszereket elvigyék, így a rablók végül zsákmány nélkül, még a fegyvert is hátrahagyva elrohantak, majd egy sárga Fiat Seicentóval elmenekültek a helyszínről. 

Ekkor vette kezdetét a filmbe illő üldözés, egy járókelő ugyanis értesítette a rendőrséget. Üldözőbe vették a szerbeket, akik több autót is összetörtek, köztük a sajátjukat is, így gyalog próbáltak menekülni, végül azonban elkapták őket.

 

A Debreceni Ítélőtábla most jogerősen is elítélte a szerb testvéreket, noha a páros és a védők korábban enyhítést kértek, mi több, az utolsó szó jogán mind a ketten bocsánatot kértek, sőt, az idősebb testvér azt is megígérte: minden okozott kárt megtérít. 

Ő egyébként a Haon szerint  beismerte, hogy a rablást ő tervelte ki, öccse pedig azt sem tudta, mit tesz. Ezt a férfi ügyvédje is megerősítette, mint mondta, védence alacsony műveltségű, továbbá korábban már pszichés betegségekkel is kezelték. 

– Kiterveltük a cselekményt, de a kivitelezés során rádöbbentünk, hogy nem érdemes tovább folytatni – mondta tolmácson keresztül az idősebb testvér. A bíróság azonban végül 

egyiküket tíz, míg másikukat hét év hat hónapnyi fegyházra ítélte. Az időseb testvért végleg kiutasították Magyarországról, ugyanis időközben kiderült: itt sem lehetett volna a rablás idején, 

miután többszörös visszaeső, egyszer már elrendelt kiutasítás hatálya alatt illegálisan tért vissza Magyarországra és követett el újabb bűncselekményt. 

 

Borítókép: Jogerősen elítélték a szerb testvérpárt (Fotó: Haon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.