A Hősök terén tüntet Magyar Péter, jóval kevesebben vannak, mint a Kossuth téren voltak

A baloldal messiása azt ígérte, hogy nem lesznek békések.

2024. 06. 08. 15:06
Magyar Péter tüntetés
Fotó: Arpad Kurucz
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hősök tere felénél állítatta fel a mai tüntetés színpadát Magyar Péter és stábja, így a tér egyik fele automatikusan üres maradt, az emberek az Andrássy út felől gyülekeztek. A baloldal új messiása korábban azt ígérte, hogy nem lesznek a békések, de a rekkenő hőségben inkább a színpadról szólongatták az orvost egyre sűrűbben az idő előrehaladtával.

A tér egyik fele üres maradt (Fotó: Magyar Nemzet)

Az már a tüntetés elején érzékelhetővé vált, hogy jóval kevesebben lesznek, mint korábban a Kossuth téren voltak Magyar Péter tüntetésén. Hiába hirdették meg a választások előtti napra, mégsem jelent meg annyi szimpatizáns, mint legutóbb.  

A közösségi oldalakon sem tolongtak most annyian, mint a hasonló közelmúltbéli rendezvényeknél. Feleannyian ígérték csak részvételüket a Facebookon, mint áprilisban, amikor a Kossuth téren tüntetett Magyar Péter, és harmadannyian, mint ahányan az influenszerek tüntetése iránt érdeklődtek annak idején.

Fellépőkből és zenéből ma sem volt hiány, Jordán Tamás, Nagy Ervin és egy RTL-es sorozatból ismert filmszínész, Rusznák András is előadást tartott, de énekelt Rost Andrea is. Magyar Péter beszéde előtt már oszladozni kezdett a tömeg, ugyanis sokan egyszerűen nem bírták a meleget. 

Thuróczy Szabolcs a Szózatot szavalta el, majd következhetett Magyar Péter. A főszónok beszédében közhelyek pufogtatása mellett igyekezett kihangsúlyozni, hogy az elmúlt időszakban végigjárta az országot, és rengeteg beszédet tartott, szerinte ezek az elmúlt időszak legnagyobb létszámú politikai rendezvényei voltak, amerre csak járt. 

Magyar Péter tüntetés
A tömeg hamar oszlani kezdett, már Magyar Péter beszéde előtt, brutális hőség volt. Fotó: Kurucz Árpád

Beszédében Magyar Péter többször szavazásra buzdította híveit, és azt kérte tőlük, hogy szavazzanak a Tisza Párt jelöltjeire holnap. Beszédében a baloldal új messiása ígért néhány konkrétumot is, mint mondta, minimálnyugdíjat fognak bevezetni, és bérlakásprogramot indítanak, amint hatalomra kerülnek. 

Magyar Péter beszéde végén egyértelművé tette, hogy immáron az ország vezetésére készül, amit állítása szerint képes lesz jobban végezni, mint az összes eddigi kormány. A Tisza Párt alelnöke a szokásosnál hosszabb közhelygyűjteményt tett közkincsé, az unalom és a forróság miatt beszédének első órája vége felé már tömött sorokban távoztak az emberek a tüntetéséről. 

Végül egy óra tíz perc beszéddel megelégedett a baloldali messiás, a tömeg maradéka pedig a „Szép volt, Peti!” jelmondat skandálásával díjazta ezt.

Borítókép: Magyar Péter a mai tüntetésen. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.