Az újbudai Fidesz szerint felháborító a pedofilügyben történt döntés + videó

A képviselő-testület és az önkormányzati vizsgálóbizottság szerint nem hibázott az óvodavezető. A grémium szerint nem tudott a visszaélésekről az igazgató, holott a Magyar Nemzet információi szerint több szülő már jóval a kitudódott eset előtt jelezte, hogy gyanúsan viselkedik a később letartóztatott pedagógiai asszisztens.

2024. 06. 25. 15:58
Forrás: (Fotó: Shutterstock)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapokkal ezelőtt rázta meg az újbudai közvéleményt a kerületben történt óvodai pedofília ügye. Egyik napról a másikra vették őrizetbe a XI. kerületi Szivárvány Óvoda egyik pedagógiai asszisztensét, aki feltételezhetően szexuális visszaélést követhetett el a rábízott óvodásokkal szemben. Az óvodavezető és a baloldali városvezetés napokig hallgatott az ügyről. Állításuk szerint azért, hogy ne hátráltassák a rendőrségi nyomozást. 

Több mint gyanús azonban, hogy a Magyar Nemzet információi szerint már a napvilágra került esetek előtt jelezték szülők az óvoda vezetőjének, hogy gyanúsan viselkedik a később őrizetbe vett férfi. 

Az ügyben vizsgálóbizottságot állított fel a DK-s László Imre vezette baloldali önkormányzat. A grémium meg is hallgatta a jelzést tevő szülőket, csakhogy gyakorlatilag figyelmen kívül hagyták az általuk elmondottakat. Az óvodavezető felelősségét vizsgáló fegyelmi tanács lényegében nem vette figyelembe a szülői nyilatkozatokat, sőt olyan óvodapedagógus véleményét is kizárták a bizonyítási eljárásból, aki megerősítette a feltételezéseket. Figyelembe vettek viszont számos olyan elemet, amit az óvodavezető segített eljuttatni a fegyelmi tanácshoz. Például olyan támogató nyilatkozatokat, amik az óvoda igazgatója mellett álltak ki. Az igazgató felelősségét vizsgáló fegyelmi tanács végül azt állapította meg, hogy az igazgató nem tudott a bűncselekménygyanús ügyekről, az intézményvezetőt ezt követően fel is mentették a felelősség alól. 

„Visszásnak tartjuk és nem értünk egyet azzal, hogy egy ilyen komoly ügyet így leegyszerűsítve és gyorsan zárt le a baloldali városvezetés” – reagált a Magyar Nemzetnek a kormánypártok helyi frakcióvezetője. 

Szabó László azt mondta, az ügyben a baloldali képviselők nyilatkozatai egybehangzóan abba az irányba mutattak, hogy pontosan ezt akarta kihozni az ügyből, vagyis azt, hogy nem történt semmi, senki nem tudott az ügyről, és minden mehet tovább úgy, ahogy a korábbiakban. A politikus szerint az is jelzésértékű, hogy éppen a választások utánra időzítették a döntéshozatalt. Szabó László szerint ezek után semmi értelme nem volt a vizsgálatnak. Az pedig csak egy adalék az esethez, hogy a meggyanúsított férfi többmilliós szerződésben állt az önkormányzattal, nevelőanyja pedig korábban a kerület Humánszolgáltatási Irodájának a vezetője volt. A gyermekekért végzett munkájáért pedig kitüntetést kapott László Imrééktől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.