Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bulldózerként tarolta le egy autós az autópálya terelőbójáit + videó

Hátborzongató videón mutatta be az MKIF a felelőtlen és súlyosan balesetveszélyes mutatványt.

2024. 06. 17. 16:04
baleset terelőbólya
Forrás: NKIF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos sokan továbbra sem a vezetésre figyelnek, elbambulnak, telefonálnak vagy utolsó pillanatban sorolnak be, aminek meg is van az eredménye – írta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) ahhoz a videóhoz, amelyet a közösségi oldalukon tettek közzé. Emlékeztettek: az emberek a vezetéshez szükséges információk kilencven százalékát a szemükkel észlelik. Ennek dacára átlagosan tíz sofőrből nyolc a vezetés mellett valami mást is csinál menet közben, például cigarettázik, eszik, iszik, pakol, de akár a táj is elvonhatja a figyelmét.

A legveszélyesebb a telefonozás, hiszen egy rövid üzenet elolvasása alatt akár ötszáz métert is meg lehet tenni.

– Ez olyan, mintha fél kilométert letakart szemmel vezetnénk. Ha nem figyelünk, másodpercek kellenek csak, és eggyel kevesebben érünk aznap haza – figyelmeztetett az MKIF.

Jó tanácsként azt írták a vezetőknek:

  • Vezetés közben soha ne nézzenek videót, ne írjanak és ne olvassanak üzenetet, ne legyen a kezükben a telefon. Ha sürgős, akkor álljanak meg az első pihenőhelyen, és biztonságos körülmények között intézzék el a hívást.
  • Ahol terelés van és lezárták a sávot, nem véletlen, mivel munkaterület.
  • Ha nem látnak dolgozni senkit, akkor se hajtsanak be, mert lehet, hogy éppen hűl vagy éppen fel van marva az aszfalt.
  • Tiszteljék meg az MKIF kollégáit azzal, hogy normálisan, a szabályokat betartva haladnak el mellettük, mert nekik is családjuk van, és őket is hazavárják.

Borítókép: A baleset (Fotó: MKIF)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.