Egészségkárosító kozmetikumokat találtak a Temu és az AliExpress termékei között

A vizsgált gyermekjátékokkal is gond volt.

Forrás: MTI, Világgazdaság2024. 06. 14. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AliExpress, a Temu és a Qoo10 e-kereskedelmi platformon értékesített egyes termékekről kiderült, hogy a megengedett biztonsági szintet jóval meghaladó mértékben tartalmaznak káros anyagokat, erről a Koreai Fogyasztóvédelmi Ügynökség (KCA) tett közzé közleményt – írta az MTI híre nyomán a Világgazdaság.

A vállalatok által Dél-Koreában értékesített kozmetikumok és gyermekjátékok vizsgálata során a KCA megállapította, hogy a 88 ellenőrzött termékből 27 termék nem felel meg az ország biztonsági előírásainak

– derült ki a közleményből.

 

Egészségkárosító anyagok jelenlétét mutatták ki, léptek a vállalatok is

A vizsgált  negyven kozmetikai termék közül hét esetében kiderült, hogy káros anyagokat tartalmaznak, így kátrányt, ólmot és rákkeltő krómot. A 28 darab, gyermekeknek szánt vízi játékból tizenegy pedig olyan mérgező anyagokat tartalmazott, mint a ftalát lágyítószer, nehézfémek és tartósítószerek.

A Temu által értékesített gumigyűrűkben találtak a megengedett szintnél 295-ször magasabb ftalát lágyítószert, és a szabványos szintnél 3,2-szer magasabb kadmiumot, míg az AliExpress által értékesített 40 színű szemfestékpalettában a megengedett szintnél 65-ször több ólmot találtak.

Ezek a lágyítószerek meddőséget okozhatnak, és irritálhatják a szemet, illetve a bőrt – emelték ki.

 

Léptek a célkeresztbe került vállalatok is

Az AliExpress és a Temu a Fair Trade Commission (FTC) szervezettel a múlt hónapban kötött önkéntes megállapodás értelmében leállította a mérgező anyagokat tartalmazó termékek értékesítését. Így járt el a Qoo10 is, amely a dél-koreai versenyhatóság alá tartozó KCA ügynökség ajánlása alapján állította le a kérdéses termékek forgalmazását – írták. Az AliExpress felhasználóinak száma Dél-Koreában két év alatt több mint kétszeresére, 8,87 millióra nőtt, a Temu felhasználóinak száma pedig 8,29 millióra ugrott a kormány adatai szerint.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.