Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Esős, szeles idővel érkezett meg a nyár első hétvégéje

Azonban a napsütés sem marad el sok helyen.

Forrás: HungaroMet2024. 06. 01. 7:53
Budapest, 2018. augusztus 26.
Járókelõk esernyõvel az I. kerületi Várfok utcában 2018. augusztus 26-án.
MTI/Mohai Balázs
Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyár első hétvégéje az ország több pontján is záporokkal, zivatarokkal indul – hívta fel a figyelmet a HungaroMet.

Szombaton délelőtt erős gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Azonban több helyen várható zápor, zivatar. A délnyugati, déli tájakon délután már kisebb eséllyel és számban valószínű csapadékgócok kialakulása. A délnyugati szél zivataroktól függetlenül is megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 20 és 25, délkeleti felén 26 és 30 fok között alakul. Estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este az északi megyékben továbbra is előfordulnak felhős tájak, de már arrafelé is fokozatosan csökken a záporok, zivatarok száma, hajnalra nagyrészt megszűnik a csapadék. Az ország déli részén derült vagy legfeljebb fátyolfelhős lesz az ég. A legtöbb helyen enyhül a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Vasárnap reggel és napközben gomolyfelhős, napos idő várható, legfeljebb az ország északi felén fordulhat elő egy-egy zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, az északkeleti megyékben helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. 

A vasárnapi csúcshőmérséklet 22, 29 fok között várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.