Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

„Ha Magyar Péter hatalomra kerül több jogot kap az LMBTQ közösség” – a Budapest Pride részvevőit kérdeztük Magyar Péterről + videó

Baloldali pártok, adománygyűjtő dobozok, színpadon csókolózó férfiak, Karácsony Gergely és David Pressman - a Magyar Nemzet stábja a Budapest Prideon forgatott

2024. 06. 22. 22:16
Pride
Pride résztvevők Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

29. alkalommal vonultak idén a fővárosban a Budapest Prideon az LMBTQ közösség tagjai. A felvonulás szombat délutánra már megbénította a város közlekedését több útszakaszt lezártak és számos tömegközlekedési eszköz más útvonalon vagy járt, vagy egyáltalán nem is járt. A menet délután három óra körül indult el a Bajcsy-Zsilinszky és a Podmaniczky út kereszteződésétől a Városliget irányába. 

A felvonuláson idén is voltak úgynevezett Pride kamionok, ebben az évben saját járművet indított a Momentum és a Kétfarkú Kutyapárt is, valamint szivárványos molinókkal képviseltette magát a Párbeszéd és a Demokratikus Koalíció is.

A rendezvényen a többi között jelen volt Párbeszédből kilépett Tordai Bence, a Momentum politikusa Fekete-Győr András, Hajnal Miklós, Karácsony Gergely és David Pressman.  

A rendezvény résztvevőit kérdeztük a Pride céljáról, valamint arról is, hogy számítanak-e Magyar Péter jelenlétére vagy támogatására. A Magyar Nemzet kérdésére egy résztvevő úgy fogalmazott: 

Én már beszéltem az ő társaságával és ha Magyar Péter hatalomra kerül több jogot kap az LMBTQ közösség.

Karácsony Gergely, főpolgármester szerint többlet támogatásokat kell adni az LMBTQ közösségnek, Tordai Bence pedig arról beszélt, hogy ezt a felvonulást a gyerekeknek is látniuk kell.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.