Hűvösön tölti a nyarat a móri mészárlás miatt tévesen elítélt Kaiser Ede

Szeptember közepéig börtönben marad a móri mészárlás miatt tévesen elítélt Kaiser Ede, akit hetekkel ezelőtt fogtak el a rendőrök, miután fegyvert találtak az autójában. Úgy tudni, a férfi egy betörésre készült.

2024. 06. 26. 16:39
A11I8112
Kasiser Ede Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy hónappal, szeptember 19-ig meghosszabbították a móri mészárlás ügyében ártatlanul elítélt, ám több más erőszakos bűncselekmény miatt hosszú időt fegyházban töltő, majd onnan pár éve szabaduló Kaiser Ede letartóztatását – erősítette meg lapunk információját a Fővárosi Törvényszék.

Kaiser Edét még májusban fogták el, miután igazoltatták és az autójában fegyvert találtak. A férfi ügyvédje, Dezső Antal a Magyar Nemzetnek korábban úgy nyilatkozott, hogy egy Flobert fegyverről van szó. Kaisert lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsítják. 

Úgy tudjuk, a hatóságokhoz olyan információk is eljutottak, hogy Kaiser és társai egy betörésre készültek, a rendőrök pedig ezt előzték meg.

Elsőként a Blikk számolt be arról, hogy rendőrségi akciót hajtottak végre TEK- és más egységek május közepén a Csepelen található Károli Gáspár utcában. A lap információi szerint egy középkorú férfit fogtak el, aki az a Kaiser Ede, akit korábban a móri mészárlás miatt ítéltek el tévesen.

Mint ismert, Kaisert életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a 2002-es móri mészárlás miatt. Azt követően, hogy a valódi tettesek rendőrkézre kerültek, neki továbbra is rácsok mögött kellett maradnia más bűncselekmények miatt. Végül összesen 18 évet töltött rács mögött, ahonnan 2020-ban szabadult.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.