Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Még több mint egy hétig lehet pályázni családbarát munkahely címre

Eddig több mint hatszázan nyerték el a kitüntetést.

Forrás: Kulturális és Innovációs Minisztérium2024. 06. 21. 12:26
Budapest, 2023. október 27.
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelõs államtitkára beszédet mond a Családokért díjak, valamint a Családbarát munkahely díjak ünnepélyes átadásán a Várkert Bazárban 2023. október 27-én.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A családbarát munkahelyek kialakítására kiírt pályázatra július 1-jéig lehet jelentkezni. A százmillió forint keretösszegű kiírásra olyan munkáltatók – kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési és egyházi szervek – jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért – közölte Hornung Ágnes.

A pályázók akár ötmillió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, és elnyerhetik a Családbarát munkahely címet

– hangsúlyozta a családokért felelős államtitkár a közleményben.

A családbarát munkahelyek kialakítását elősegítő pályázat már 14 éve családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket. Ilyen például a gyermekfelügyelet és óvodai ellátás biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése és szünidei fizetett szabadság bevezetése.

A Családbarát munkahely díj az évek alatt olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talál megbízható, hatékony munkaerőt. A díj rangját jelzi, hogy az elmúlt immár csaknem másfél évtizedben sok olyan cég vagy vállalkozás nyújtotta be jelentkezését az elismerés elnyerésére, amely nem igényelt anyagi támogatást, mivel a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozta, és kizárólag a Családbarát munkahely cím használatát kívánta elnyerni.Tavaly ötven nyertes pályázat kapott anyagi támogatást, és további 21 pályázó érdemelte ki a Családbarát munkahely címet, 

ezzel több mint hatszázra emelkedett a pályázaton sikeresen szereplő munkáltatók száma.

A Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések ösztönzése és anyagi támogatása. Jelentkezni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján lehet július 1-jéig. Egy-egy pályázó legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhet. A pályázat a nyertes szervezet adott évben benyújtott programját díjazza, tehát a cím egy évre szól, így a 2024-ben nyertes pályázók az elkövetkezendő egy évben használhatják a kitüntetést.

Borítókép: A tavalyi eseményen készült kép (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.