Mint egy falat kenyér: elindult a 29. Budapest Pride

A vihar miatt késve indult a Pride, David Pressman és a pártok kamionjai végigvonultak a belvároson, majd a Városligetben piknikeztek egyet. Tudósításunk.

2024. 06. 22. 14:49
Pride Karácsony Gergely
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma délután kettő órától indult volna a 29. alkalommal megrendezett Budapest Pride felvonulás, amely hagyományosan az LMBTQ-közösséget állítja a középpontba. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Momentum kamionja is a helyszínen várakozott, és a sajtónak a Podmaniczky utcában már nyilatkozott David Pressman amerikai nagykövet is, aki férjével és gyerekeivel él Budapesten. 

Pride Pressman
Pressman az idei Pride felvonuláson. Fotó: Kurucz Árpád

Pressman mellett más diplomaták is felvonultak, saját zászlóval érkeztek az eseményre; DK-s politikusokat még nem, de egy nagy szivárványos DK-zászlót már lehetett látni a helyszínen gyülekezők között. Később felfedeztük a sajtónak bőszen nyilatkozó Karácsony Gergelyt (borítóképünkön), így helyre is billent a világ rendje, később a főpolgármester a közösségi oldalán is bejelentkezett, majd a Városligetben is beszédet mond a Vajdahunyad vára előtt. 

Vélhetően a rossz idő miatt a menet egyórás késéssel indult el, a Podmaniczky utca nagyjából megtelt a menetelőkkel. A Magyar Nemzet tudósítója is a helyszínen volt, és együtt vonult a Pride résztvevőivel. A Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül a menet végül a Hősök teréig vonult, majd a kormány által gyönyörűen felújított Városligetben kezdtek piknikezésbe a vonulók. 

Pride
Gyerekek a Pride-on. Fotó: Kurucz Árpád

Borítókép: Karácsony Gergely a Pride felvonuláson nyilatkozik a sajtónak (Fotó: Kurucz Árpád)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.