Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Nagyot változik az időjárás, jön a fordulat + videó

Változatos lesz a jövő heti idő.

2024. 06. 30. 17:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Záporokkal, zivatarokkal indul július első hete, sokfelé élénk, olykor erős széllel – közölte a HungaroMet. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet visszaesik, szerdán már 30 fok alatti csúcshőmérséklet várható, a keleti országrészben pedig tartósan borult maradhat az ég. Majd ismét melegedés kezdődik, sok napsütés mellett a hét végére visszatér a kánikula.

 

Enyhülés záporokkal

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap.

Számítani kell záporokra, zivatarokra, az ország középső részén kisebb, nyugati, délnyugati, valamint északkeleti harmadán nagyobb számban. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26–33 fok között várható, délkeleten lesz melegebb az idő.

Kedden a déli és a keleti tájak felett felhős, egyes körzetekben akár tartósabban borult maradhat az ég, míg másutt csökken a felhőzet, a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű. Reggelig délen és keleten még elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok, napközben inkább már csak északkeleten lehet számítani kialakulásukra. A déli határvidék közelében napközben ugyanakkor eleredhet az eső. Az északnyugati, északi irányú szelet nagy területen kísérik erős lökések. A minimum-hőmérséklet 14–21 fok között alakul, majd délutánra 23–30 fok közé melegszik fel a levegő, a tartósabban felhős, borongós déli tájakon valószínű a hűvösebb idő.

Szerdán erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződés mellett általában többórás napsütés valószínű, de a keleti, északkeleti országrész fölött egy tőlünk keletre kimélyülő ciklon hatására tartósabban borult maradhat az ég, és arrafelé tartós eső valószínű. Nyugaton fordulhat elő kisebb eső, zápor, esetleg zivatar, a középső országrészben csapadék nem valószínű. Az északias irányú szelet továbbra is nagy területen élénk, egy-egy helyen még erős lökések kísérik. Hajnalra általában 11–19 fok közé csökken a hőmérséklet. Délutánra általában 23–28 fok közé melegszik fel a levegő, de a tartósan borult, csapadékos keleti tájakon 20 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Csütörtökön alapvetően gomolyfelhős, napos idő várható, de a nap első felében még közép- és magas szintű felhőzet is lehet az ország felett. Elsősorban a nap első felében néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati, nyugati irányba forduló szél az ország északi, északkeleti harmadán megélénkülhet. Hajnalban 10–18 fok, a délutáni órákban 24–29 fok várható.

 

Hétvégére visszatér a kánikula

Pénteken sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati irányú szelet helyenként még élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 11–20 fok, délután 27–32 fok között alakul a hőmérséklet, és ismét melegszik az idő.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre van kilátás, csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti irányba forduló szél nagy területen megélénkül, helyenként erős lökések is lehetnek. A hajnali 13–21 fokról általában

29–35 fok közé emelkedik a hőmérséklet,

és újra beköszönt a kánikula.

Vasárnap erőteljesebbé váló gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütés valószínű. Elszórtan már kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagy területen kísérhetik erős lökések a délnyugati, déli irányú szelet. A hajnali 16–24 fokról 31–37 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.