Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Szili Katalin: Toller László elszörnyülködne a pécsi baloldal láttán

A volt házelnök nem köntörfalazott.

2024. 06. 01. 13:08
Szili Katalin, volt házelnök (Fotó: MTI/Kiss Gábor)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toller László, ha élne, biztosan elszörnyülködne, hogy egy baloldali politikus a saját érdekeit a térség jövője elé helyezi – reagált Szili Katalin volt házelnök a pécsi polgármester és a baloldali városvezetés befektetőellenes hangulatkeltésére. A Baranya Vármegyei Hírportál cikkéből kiderül, a jelenlegi 

baloldali városvezetés nemcsak 16 befektetőt üldözött el, hanem a nemzeti oldal szerint kifejezetten befektetőellenes önkormányzati határozatot is elfogadott. 

Péterffy Attila pécsi polgármester egy éve telefonos kampányt is indított, amelyben nem létező akkugyárakkal szemben riogatott, nemrég azonban már szintet lépett. A polgármester automata telefonhívásokkal egy szintén nem létező, Pécs melletti autógyárral szembeni kiállásra buzdít burkoltan ugyan, de egyértelmű célzattal.  Olvasónk arról számolt be, hogy Gyurcsány Ferenc pécsi polgármesterjelöltje arról beszél a hívás során, hogy sajtóhírek szerint Pécstől nyugatra lévő területen autógyárat tervez építtetni a kormány, amellyel veszélyeztetik a pécsiek vizét. Két válaszadási lehetőséget kínálnak fel, de mindkettő valójában irányított válasz, és lényegében a gyárral szembeni támadást jelent, még akkor is, hogyha azt sugallják, hogy a pécsieket nem lehet ebből kihagyni. 

Szili Katalin a történtek kapcsán úgy fogalmazott,

 a rendszerváltás óta nem volt még olyan polgármestere Pécsnek, mint amilyen a mostani, hogy egy a térségünkbe irányuló beruházást elutasított volna, annak elutasítására buzdította volna a pécsieket. Ez példátlan.

– Ha valaki számára fontos az itt élő emberek sorsa, munkához jutása, megélhetése, a régió felemelése, akkor támogat minden olyan jellegű beruházást,  ami a beszállítók, kisvállalkozások számára is piacot biztosít – hangsúlyozta a miniszterelnöki főtanácsadó.

Ismert, Szili Katalin annak idején Páva Zsolt fideszes polgármester ellenfele volt, és dolgozott együtt Toller Lászlóval, aki Szili szerint, ha élne, biztosan elszörnyülködne, hogy egy baloldali, a szociáldemokraták által támogatott politikus a saját kampányérdekeit a választók, a pécsi, baranyai emberek sorsa, a térség jövője elé helyezi.

 – Én inkább a beruházásokat, a virágzó vállalkozásokat, a gazdasági fellendülést, az ezt támogató és felvállaló polgármesterjelöltet támogatom 

– mondta a volt házelnök, utalva Csizmadia Péterre, a nemzeti oldal polgármesterjelöltjére.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.