Több mint tízezer magyar szurkoló lesz a válogatott mai meccsén, ismertette a részleteket a külügyminiszter + videó

Jelentősen megnőtt a konzuli védelemre regisztráltak száma.

2024. 06. 19. 10:13
20240615__MI_255
20240615 Németország Köln
Labdarúgás Euro2024 EB Európa Bajnokság
Labdarúgó Európa Bajnokság Németországban
Foci EB labdarúgó mérkőzés
Magyarország Svájc

Fotó: Mirkó István MI
Magyar Nemzet MN 

A képen: szurkolók 

 Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország - Svájc mérkõzés elõtt a kölni RheinEnergieStadionban
Magyar szurkolók a kölni RheinEnergie Stadionban. Szerdán, Stuttgartban is sokan lesznek Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Közel megháromszorozódott a konzuli védelemre regisztráltak száma a labdarúgó Európa-bajnokság német–magyar csoportmérkőzésére a Svájc elleni előző hétvégi meccshez képest, ezért Stuttgartban is tizenegy konzul fogja segíteni a magyar szurkolókat szerdán – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán megosztott új videóban.

A tárcavezető arról tájékoztatott, hogy megerősített konzuli jelenlétet rendelt el a mai napra is, ugyanis több mint tízezer jegy került magyar állampolgárokhoz szervezett módon, és valószínűleg ennél is több honfitársunk lesz a stadionban.

– Stuttgartban tizenegy magyar konzul fogja segíteni a magyar szurkolókat. A város repülőterén, a vasútállomáson, a szurkolói zónában, a stadionnál, a vonulás során is szolgálatot teljesítenek magyar konzulok. A mobil konzuli irodánk a mai napra is kitelepült, a szurkolói zónában természetesen. Délután két órakor indul a szurkolói vonulás, három évvel ezelőtt a rendőrök Németországban ezt nem engedélyezték, de most erre is lehetőség van – tette hozzá.

A miniszter arra is kitért, hogy

összesen 2282 magyar drukker regisztrált konzuli védelemre, ez a valaha mért legmagasabb szám futballmérkőzés kapcsán, csaknem háromszor annyi, mint a Svájc elleni meccs előtt.

Utóbbiról szólva pedig rámutatott, hogy az első mérkőzéssel összefüggésben összesen tizenhét konzuli esetet jegyeztek fel, egy kivételével mindet kisebb ügyben.

– Egy komolyabb ügyünk volt, rendőrségi ügy, amelyre pirotechnikai eszközök használata miatt került sor. Ezért erre most is szeretném felhívni a figyelmet. A pirotechnikai eszközök használatát a német hatóságok tiltják, és mint a legutóbbi események is mutatják, ezt a tiltást komolyan is veszik, annak érvényt is szereznek, úgyhogy arra kérem önöket, a pirotechnikai eszközök használatától tartózkodjanak a mai napon is, hogy a rendőrségi eseteket el tudjuk kerülni – mondta.

Szijjártó Péter emlékeztetett a magyar–német mérkőzésre a legutóbbi Európa-bajnokságon, s az akkori körülményekre, amelyek szavai szerint nem a legkellemesebb emlékeket hívják elő a memóriánkból, azonban tudatta, hogy kollégái most sokkal jobb együttműködésről számoltak be a helyi hatóságokkal.

A hatóságok sokkal rugalmasabbak, ezért reméljük, hogy a mai mérkőzés kevesebb kellemetlenséggel jár majd, mint a három esztendővel ezelőtti. Magyar győzelmet és kevés konzuli esetet kívánok a mai napra is. Jó szurkolást mindenkinek!

– összegzett.

Borítókép: Magyar szurkolók (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.