Élő közvetítés
Svájc
ÉLŐ
Olaszország

A németek sztárja borral hízelgett Dárdai Pálnak, de ma este nincs barátság

Az egyik német futballista, Maximilian Mittelstädt számára különleges lehet a magyar válogatott elleni Európa-bajnoki csoportmeccs szerda este. Egyrészt duplán hazai pályán játszhat, hiszen a Stuttgart játékosa, másrészt Dárdai Pál miatt szoros szál fűzi a magyarokhoz. Berlinben nagy hatással volt a pályafutására a magyar edző, akinek nemrég borral hálálkodott. Mittelstädt a magyarok elleni meccs előtt Sallai Rolandot is dicsérte, akivel szembe kerülhet a pályán.

2024. 06. 19. 5:33
A német Maximilian Mittelstädt (j) és a skót Che Adams a németországi labdarúgó Európa-bajnokság Németország és Skócia között az A csoportban játszott nyitómérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. június 14-én. Fotó: MTI/AP/Szergej Gric
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maximilian Mittelstädt már mindent tud a legjobb magyar vörösborokról – írja a német Die Welt, amely szerint a Stuttgart balhátvédje elárulta a német válogatott edzőtáborában, hogy nemrég egy jófajta borral lepte meg Berlinben Dárdai Pált, így mondott köszönetet neki azért, hogy mindig hitt benne. A szivar- és borrajongó Dárdai pedig a cikk szerint megdicsérte, hogy jól választott.

MITTELSTÄDT, Maximilian; RALSTON, Anthony
Mittelstädt Skócia ellen is nagyot küzdött az Eb-nyitányon Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

Kétségkívül Mittelstädt a jelenlegi német válogatott egyik meglepetésembere. Egy évvel ezelőtt ilyenkor éppen kiesett a Bundesligából a vezette Herthával, a neve természetesen szóba sem került a nemzeti csapatnál. Tavaly nyáron a Stuttgart mindössze 500 ezer euróért vette meg, ami aprópénz a nemzetközi futballban. Most pedig nemcsak tagja a német válogatottnak, hanem stabil kezdő Julian Nagelsmann csapatában.

A német szövetségi kapitány márciusban hívta be először a keretbe, és Mittelstädt álomrajtot vett, előbb végigjátszotta a franciák elleni 2-0-s győzelemmel véget érő meccset, majd a Hollandia elleni 2-1-es sikerből góllal vette ki részét. Végig a pályán volt a németek első Eb-mérkőzésén is, ami 5-1-es győzelmet hozott Skócia ellen.

Mittelstädt a Hertha saját nevelésű labdarúgója volt, Dárdai Pál már utánpótláskorában felfigyelt rá, aztán nála mutatkozott be a berliniek profi csapatában, amelyben összesen 83 meccsen játszott a magyar edző irányításával.

– Annak idején Maxival nyertük meg az U17-es bajnoki címet. Amint profi edző lettem, azonnal magamhoz vettem. Mindig szorgalmas volt, mindig kedveltem Maxit. Ezért most a Stuttgart meccseit is csak miatta nézem – nyilatkozta korábban Dárdai róla.

A német sztár Szoboszlai, Orbán és Sallai játékára figyelmeztetett

Mittelstädt volt a német sajtótájékoztató szereplője Julian Nagelsmann mellett a magyarok elleni mai meccs előtt, és elmondta, hogy tudják, más találkozó lesz ez, mint amilyen a skótok elleni volt. – Azon a mérkőzésen nem hagytuk, hogy az ellenfél a saját stílusában futballozzon, hamar problémát okoztunk neki. Jó lenne ezt Magyarország ellen is megismételni, de Szoboszlai Dominikkel a soraikban meg tudják büntetni a hibáinkat, résen kell lennünk.

A Stuttgart játékosa nemcsak Szoboszlait emelte, a Bundesligából számára ismerős és játékára is felhívta a figyelmet, az utóbbival szemtől szemben is összecsaphat a meccsen.

– Orbán jól fejel, és nemcsak a védekezésben, támadásban is eredményes, sok gólt lő jobb lábbal, ez az egyik veszélyes fegyvere – fogalmazott Mittelstädt. – Sallai egyike azoknak a játékosoknak, akik gondolkodás nélkül becselezik magukat a védők közé, és kapura törnek, megkeserítik az ellenfelek életét.

Európa-bajnokság, A csoport, 2. forduló:
Németország–Magyarország, Stuttgart, szerda, 18.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.