Újabb fejlemény az újságírót ért támadás ügyében, közleményt adott ki az MNMSZ

A szövetség felszólította a baloldali politikusokat.

Forrás: MNMSZ2024. 06. 08. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) tiltakozik amiatt, hogy a választási kampány hajrájában újabb újságírókat ért durva támadás – írta közleményében az MNMSZ.

Emlékezetes, a Vas Népe riportere és fotósa egy rendőri igazoltatásról szeretett volna információkat megtudni, amikor a helyszínen tartózkodó baloldali képviselőjelölt becsmérelni kezdte őket, majd elvette a hangrögzítésre használt telefonját. Ezt követően még aznap éjjel közleményben vádolta meg az újságírókat azzal, hogy agresszíven viselkedtek vele.

A Vas Népe újságírója a rendőri helyszíneléstől néhány száz méterre kérdezte a közterületen sétáló Tóth Kálmánt az esetről. A baloldali politikus nem volt közlékeny, a kérdésekre nem volt hajlandó válaszolni. A beszélgetést az újságíró a telefonjára rögzítette – idézte fel közleményében az MNMSZ.

 

Az MNMSZ elítéli a támadást, erős üzenetet kaptak a baloldali politikusok

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség tiltakozik amiatt, hogy a választási kampány hajrájában újabb újságírókat ért durva támadás – írták a közleményben.  

Felszólítjuk a magukon uralkodni képtelen baloldali politikusokat, hogy haladéktalanul fejezzék be a munkájukat végző kollégák fenyegetését és biztosítsák a sajtó szabad működését

– hangsúlyozták.

Azzal folytatták: a szövetség nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy sem a választási kampány, sem semmilyen politikai cél nem jogosít fel egyetlen politikust sem arra, hogy a sajtó szabadságát, a kérdezés jogát kétségbe vonja. 

Kiállunk minden nemtelen támadás áldozatául esett kollégánk mellett, és felszólítjuk az újságíró-közösséget, hogy fejezze kis szolidaritását az erőszakosan elhallgattatni próbált, munkájukat végző kollégákkal

– zárták soraikat.

Borítókép: Tóth Kálmán a rendőrségi intézkedés helyszínén (Fotó: Vas Népe/Olvasó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.