Magyar Péter mozgalmánál elfogyott a lendület, a Tisza Párt túl van a csúcsponton

Erős a kontraszt a Fidesz–KDNP mozgósításához képest.

Forrás: Mandiner2024. 06. 08. 18:25
MAGYAR Péter
Budapest, 2024. június 8. Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetõje, a párt alelnöke beszédet mond a Tisza párt kampányzáró demonstrációján a Hõsök terén 2024. június 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mráz Ágoston Sámuel szerint legfeljebb húszezren lehettek a Hősök terén, miközben a Fidesz egymillió találkozást szervezett szombatra a szimpatizánsokkal. Az elemző összegezte a Magyar Péter-féle tüntetés nyomán levonható következtetéseket is, amelyek alapján erősen apad a Tisza Párt lendülete – írta a Mandiner.

A  valóságban a Hősök terének a fele is nehezen telt meg, miközben a baloldali média tömött térről adott híreket (Fotó: M1)

Ahogy a Magyar Nemzet beszámolt róla, hiába hirdették meg a grandiózusnak szánt tüntetést a választások előtti napra, mégsem jelent meg annyi szimpatizáns, mint legutóbb. A közösségi oldalakon sem tolongtak most annyian, mint a hasonló közelmúltbéli rendezvényeknél.

Feleannyian ígérték csak részvételüket a Facebookon, mint áprilisban, amikor a Kossuth téren tüntetett Magyar Péter, és harmadannyian, mint ahányan az influenszerek tüntetése iránt érdeklődtek annak idején.

 

Április óta ötödére csökkent a résztvevők száma Magyar Péter rendezvényén

A Nézőpont Intézet vezetője elmondta, legfeljebb húszezer ember vehetett részt a mai demonstráción, ez pedig nagyjából az ötöde Magyar Péterék áprilisi rendezvényének. Vagyis szerinte nem sikerült erősíteni az üzenetet, miszerint ez egy gyarapodó közösség lenne. Mráz szerint Magyar Péter egészen biztosan több támogatóra számított, amikor meghirdette az eseményt.

Az elemző kérdésre válaszolva kiemelte: ezzel a létszámmal erős kontrasztot képez, hogy eközben a Fidesz–KDNP csak szombaton egymillió találkozást hirdetett meg a szimpatizánsaival, a mozgósítás részeként. Hozzátette: 

Ez a műsor, valljuk be, nagyon gyenge volt, ráadásul hiba volt ilyen időpontra szervezni, az orvosért való sorozatos kiáltások felszabdalták a programot és amatőr jelleget kölcsönöztek neki

– vélekedett Mráz Ágoston Sámuel.

A rendezvény nagyon sokáig elhúzódott, Magyar Péter mintegy 80 percet beszélt. Az elemző kitért arra is, az egész szónoklatot a Fidesz ellenében komponálta, nem is foglalkozott az ellenzéki pártokkal, annak ellenére, hogy jelenleg velük verseng, most a leginkább kormányellenes hangot próbálta megütni – írta a lap.

Mráz azt a következtetést vonta le:

Magyar Péter mozgalma a jelek szerint túl van a zenitjén, nincs benne újabb lendület, sokkal inkább egy megfáradt csapat, mintsem egy ereje teljében lévő formációt sugárzott a szombati műsor.

 

Borítókép: Magyar Péter, a Tisza Párt európai parlamenti listavezetője, alelnöke beszédet mond a párt kampányzáró demonstrációján a Hősök terén 2024. június 8-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.