Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Vigyázat a napozással, nagyon erős UV–B-sugárzásra figyelmeztetnek

Nem kegyelmez a nap.

2024. 06. 15. 21:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV–B sugárzás várható vasárnap Magyarország több régiójában – figyelmeztetett a HungaroMet.

A Dél-Dunántúl, valamint a Dél- és az Észak-Alföld területeinek jelentős részén az UV-index meghaladja majd a 7-es értéket.

A meteorológusok felhívták a figyelmet, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen. Azt javasolják, hogy ha lehetséges, akkor napközben, 11 és 15 óra között kerüljük a napozást, viseljünk vállat takaró pólót, szalmakalapot, és használjunk fényvédő krémeket.

Normál bőrtípusnál már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Reggelig az Észak-Dunántúlon, napközben az északkeleti, keleti megyékben, valamint kis eséllyel a délnyugati határnál fordulhat elő zápor, zivatar.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.