A munkáltató dönti el, hogy alkalmas-e valaki gyermekvédelmi munkára

A Nemzeti Védelmi Szolgálat csak javaslatot tesz a kifogástalan életvitel ellenőrzése után.

Forrás: Nemzeti Védelmi Szolgálat2024. 07. 22. 20:20
Kaposvár, 2021. május 21.
Gyerekek játszanak, jobbról Böjti Éva szakmai vezetõ (j) a Pünkösdi Gyermekvédõ Szolgálat Nevelõszülõi Hálózat által létrehozott Korai Fejlesztési Központban a megnyitó napján Kaposváron 2021. május 21-én.
MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) a kifogástalan életvitel ellenőrzésekor titkos információgyűjtést nem folytat és nem tesz fel szexuális szokásokra vonatkozó kérdéseket – közölte az NVSZ. Azt is leszögezték, hogy az NVSZ elkötelezett abban, hogy az alaptalan vádakkal szemben megvédje a gyermekvédelemben dolgozókat.

Az idén július elsejétől hatályos gyermekvédelmi törvényben meghatározottak szerint a gyermekvédelemben dolgozók kifogástalan életvitelét az NVSZ ellenőrzi. Ez azonban nem bűnfelderítés, az ellenőrzés kizárólag nyilvántartási adatokra és környezettanulmányra támaszkodik. Az ellenőrzést a munkáltató kéri az NVSZ-től.

Ennek az ellenőrzésnek részét képezi az a kérdőív, amely a törvény melléklete. 

A kérdőív semmilyen szexuális szokásra vonatkozó kérdést nem tartalmaz.

Emellett a bűnügyi adatbázisokban ellenőrzik az illető adatait, így megtudható, hogy valaki büntetett előéletű-e.

Az ellenőrzés másik eleme a környezettanulmány, ennek része egy helyszíni beszélgetés. Ezzel mérik fel a vizsgált személy szokásait, és hogy hogyan él. Ez alatt a beszélgetés alatt sem tesznek fel szexuális szokásra vonatkozó kérdéseket.

Az NVSZ a kifogástalan életvitel-ellenőrzés végén határozatban tájékoztatja a munkáltatót az eredményekről. 

Ez a határozat döntést semmilyen esetben nem hoz, kizárólag tájékoztat, mivel munkajogi döntéseket kizárólag a munkáltató hozhat meg.

Bármit is állapít meg az NVSZ, a munkáltató dönti el a tájékoztatás birtokában, hogy alkalmas-e az illető a gyermekvédelemben történő foglalkoztatásra, megfelel-e azon magas szintű társadalmi elvárásoknak, amelyeket a gyermekek felügyeletéről gondoskodó személyekkel szemben támasztanak.

Az NVSZ munkatársai szorosan együttműködnek a gyermekvédelmi intézmények vezetőivel, és folyamatosan tájékoztató előadások keretében informálják a gyermekvédelemben dolgozókat az új feladatukról és a szabályozásról.

Borítókép: (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.