Czeglédy Gergő még mindig alpolgármester Óbudán, egy vallomás szerint Kiss László polgármester is érintett lehet

A helyi Fidesz szerint Czeglédynek le kellene mondania pozíciójáról.

Forrás: Metropol2024. 07. 11. 6:42
Budapest, 2023. június 3.
Az 1906-ban épült Városháza, Polgármesteri Hivatal Óbudán a Fõ téren. Mellette jobbra a Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytérnek is helyet adó lakóépület.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: MTVA/Róka László
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ideje lenne, ha Czeglédy Gergő vállalná a felelősséget és lemondana alpolgármesteri posztjáról” – mondta el a Metropolnak Gyepes Ádám. Az óbudai fideszes önkormányzati képviselő úgy értesült a hírekből, hogy egyre többen kötnek vádalkut az óbudai korrupciógyanús ügy vádlottai közül, az egyik gyanúsított vallomása alapján pedig Kiss László polgármester is érintett lehet az ügyben.

 A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanújával folytat nyomozást, az óbudai önkormányzatnál többször is járt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) eddig tíz személyt hallgatott ki gyanúsítottként a nagy port kavaró korrupciós, vélhetően önkormányzati pénzek visszaosztásáról is szóló botrány miatt. Legutóbb Czeglédy Gergőt, Óbuda alpolgármesterét tartóztatta le a hatóság. A vesztegetéssel vádolt baloldali politikus sorsáról a napokban döntött a hatóság. A másodfokú bíróság helyben hagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság korábbi végzését, így továbbra is letartóztatásban marad társával együtt. 

A KNYF az alpolgármestert egyébként azzal gyanúsítja, hogy százmillió forintnyi kenőpénzt fogadott el azért, hogy biztosítsa egy reklámcég plakátjainak elhelyezését Óbudán. A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezésére fiktív szerződéseket kötöttek. 

Gyepes Ádám fideszes képviselő a lapnak elmondta:

Szintén ő vezette 2022-ben Szabó Tímea kampányát, amikor kábítószerből származó pénzekről számolt be a sajtó és Szabó botránya a nyomozóhatóságok látókörébe került.

Mindennek ellenére, Kiss László polgármester továbbra is körömszakadtáig ragaszkodik bukott alpolgármesteréhez, akit már Karácsony Gergely főpolgármester is felmentett fővárosi pozíciójából, a BKK felügyelőbizottságából. 

Lassan fél éve tart a III. kerület történetének legnagyobb korrupciós botránya, az önkormányzat hivatalos lapja – amelyet az óbudaiak pénzéből finanszíroznak –, mégsem adott tájékoztatást az itt élőknek arról, hogy miért tartóztatták le a kerület egyik választott vezetőjét, hogy milyen bűncselekmények miatt folyik a nyomozás az önkormányzatot érintően és hogy Kiss László polgármester mit kíván tenni annak érdekében, hogy helyreállítsa Óbuda-Békásmegyer becsületét

– mondta a Metropolnak Gyepes Ádám.

Borítókép: Az 1906-ban épült városháza, polgármesteri hivatal Óbudán a Fő téren (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.