Eddig sem volt olcsó, de tovább drágult a lángos a fővárosi strandokon

A fővárosi strandokon 1300-1500 forinttól indulnak az árak.

2024. 07. 07. 9:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utánajárt a Metropol, mennyibe kerül idén a lángos a strandbüféknél. A fővárosban két helyen, a Paskál Strand- és Gyógyfürdőnél és a Csillaghegyi Strand és Uszoda falai között jártak, illetve a Római Strandfürdőnél is érdeklődtek a lángos árakról. Előbbi két helyen megdöbbenve tapasztalták: tavalyhoz képest megemelkedett a lángos ára.

Egy kiló fehér kenyér árához hasonlítva, ami 600 forintba kerül, háromszor annyit kell fizetni egy átlagos lángosért.

Szabó Bence, a Paskál strandfürdő egyik büféjének dolgozója szerint a bérleti díjak és az alapanyagárak is megugrottak, ezért kellett növelni az árakat. Tavalyhoz képest 15-20 százalékot emelkedtek az árak, de a mennyiségek az áremelkedéssel nem csökkentek – árulta el Szabó Bence, aki szerint az árak valamennyi vásárlójukat meglepik. – Akik idejönnek hozzánk, meghökkennek az árakon, utána mégis rendelnek, már csak az élmény kedvéért, hogy strandolnak. Leginkább a lángos és a hekk fogy. Ha másra nem is, de ezekre azért költenek az emberek. Sok hűtőtáska van, az biztos, amiben hozzák előre az ételt a strandolók – magyarázta a dolgozó.

A Paskál büféiben mindenhol átlagosan 300 forinttal emelkedett a lángos ára, ám jó hír: ugyanannyit kérnek standonként. A sima 1500, a sajtos, tejfölös kétezer, a sajtos-tejfölös változat pedig 2500 forintba kerül. A csillaghegyi strandon kicsivel olcsóbb a lángos: a sima 1490, tejfölös 1590, a sajtos 1690 és sajtos-tejfölös lángos pedig 1890 forint.

Az egyik Római Strandfürdőn dolgozó tájékoztatása szerint ott a legolcsóbb a sima lángos. Mindössze 1300 forint egy adag, ám aki sajtosra vagy tejfölös lángosra vágyik, annak 1600 forintot kell fizetnie érte, utóbbi két íz keverékéért pedig kétezer forintot.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Marjai János)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.