Elhunyt a P. Mobil legendás dobosa, akinek a rántott hús és a jókedv mindenre orvosságot jelentett

Gyászol a zenésztársadalom.

2024. 07. 31. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszan tartó betegség után, 71 évesen meghalt Mareczky István, vagyis Totó, a P. Mobil egykori dobosa – tájékoztatott a zenekar a Facebook-oldalán.

A zenésztársai felidézték, Mareczky István 1978-ban csatlakozott a P. Mobilhoz, legalább ezer P.Mobil-koncerten hozta az ütemet, három kislemezen és három nagylemezen, egy koncertlemezen és videón, illetve a zenekar egyetlen rádiófelvételén is ő hallható. 

Régóta tudtuk, hogy Mareczky Toto, A Zsír nagyon beteg, de azt is tudtuk, hogy a rántott hús és az örök jókedv mindennek is az ellenszere! Csak egyetlenegy dologgal szemben hatástalan e két csodaszer, az az Isten meghívója.

–  írták.

– Egy igazi örök mobilos távozott vele, aki „a zenész legjobb barátjaként” – ahogy az olcsó poén tartja a dobosokról – olyan meghatározó eleme tudott lenni az Örökmozgónak, amit néhány kollégája vagy nem tudott megugrani, vagy csak vért izzadva – búcsúzott tőle a zenekar.

Borítókép: Mareczky István, a P. Mobil zenekar dobosa (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.