Elkapták a budapesti betörőt, aki hetekig rettegésben tartotta a lakosokat

Kiderült, jól ismerték a helyiek az elkövetőt.

2024. 07. 09. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkapták a rendőrök azt a férfit, aki hetekig rettegésben tartotta a XVIII. kerületi lakosokat. A Metropol beszámolója szerint a szemeretelepi betörő az utóbbi időben több lakásba is betört, ahonnan főképp pénzt és ékszereket vitt el, de az autókat sem kímélte. Több járműnek betörte az ablakát, szélvédőjét, hogy el tudja lopni a bennük hagyott értékeket.

A betörőről még egy videófelvétel is felkerült az internetre, ahol épp egy ház ablakából ugrik ki, majd egyenesen egy autóhoz rohan, amelynek betöri az ablakát, és valamit kiemel belőle.

A rendőrségnek azonban sikerült feltárnia, ki áll a betörések mögött. Kiderült, a férfit többen is ismerik, mivel a környéken lakik, ráadásul nem ez volt az első bűncselekménye. Korábban Kispesten szemelt ki magának egy ételbárt, ahonnan a kasszában lévő pénzt, csokoládét és egy üdítőt is magával vitt a középkorú férfi.

Az elkövető épp egy lakásba próbál meg bejutni (Fotó: Metropol)

A Metropol kérdésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a Szemeretelepről az elmúlt héten lakásbetörésről bejelentés, feljelentés nem érkezett. Az adott környékről az elmúlt héten egy esetben érkezett bejelentés gépjárműfeltörésről, amellyel kapcsolatban a kerületi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség továbbá arról is tájékoztatott, hogy a kerületi rendőrök július 4-én lakossági bejelentés alapján intézkedtek egy férfival szemben a XVIII. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton.

A férfiról megállapították, hogy a bíróság az elővezetését rendelte el, ezért elfogták,

majd a kerületi kapitányságra előállították, és a büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.