A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ennyi volt, nem lesz több Balaton Sound Zamárdiban

A pletykák szerint Erdélyből érkezhet egy fesztivál a helyére.

Forrás: SONLINE2024. 07. 10. 17:19
Zamárdi, 2018. július 6.
Közönség Rita Ora albán származású brit énekesnõ koncertjén a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2018. július 6-án.
MTI/Bodnár Boglárka
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén lejárt a Balaton Sound szerződése a fesztiválnak otthont adó Zamárdi önkormányzattal. A múlthéten 16. alkalommal megrendezett fesztivál szombati napjára a szervezők közlése szerint a látogatók száma elérte a 100 ezret, ami azonban a korábbi évek eredményeihez képest szerényebbnek tűnő szám. A négynapos esemény utolsó napján már azt rebesgették, lehetséges, hogy ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban – hívta fel a figyelmet a SONLINE.

A fesztivál területén dolgozó büfések kész tényként közölték a látogatók egy részének, hogy 

a 2024-es az utolsó Balaton Sound.

Egy azóta törölt Instagram-videóban a fesztivál által ismertté vált Pumped Gabo sírva beszélt arról a Balaton-parton, hogy többé nem lesz fesztivál. 

Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke a hírportál megkeresésére korábban is és a fesztivál után is azt nyilatkozta, hogy a fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma.

A portál információi szerint a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen részt vett a szervezők képviselője is, egyértelműen elhangzott, az idei volt az utolsó Balaton Sound.

Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt

– mondta a helyi lapnak Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. Hozzátette: minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia, ezt egyébként ugyanúgy Csákovics fogja vezetni polgármesterként, ugyanis újra megnyerte az önkormányzati választást. 

Az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak – jelezte a városvezető. 

A Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon is felkeltette az emberek figyelmét. Egyesek tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt Csákovics Gyula nem erősítette meg, azt mondta: „ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat”. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.