Erre számíthat az, aki gyereket vagy állatot hagy az autóban kánikula idején

Egy példát is bemutattak.

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság2024. 07. 11. 19:12
Nyíregyháza, 2014. december 7.
Vásárlók egy nyíregyházi áruház parkolójában 2014. december 7-én. Több ponton is változtatna két fideszes módosító indítvány az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó KDNP-s törvényjavaslaton.
MTI/Balázs Attila
Fotó: MTI/Balázs Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így intézkedik a rendőrség, ha bejelentést kapnak arról, hogy gyermeket vagy állatot hagytak a bezárt autóban kánikula idején. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy szerdai példával mutatta be az intézkedés folyamatát a közösségi oldalukon.

A rendőrségre szerdán este érkezett bejelentés arról, hogy Budapest XIII. kerületében egy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak. Az angyalföldi rendőrök percek alatt a helyszínre értek, majd látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre. 

Az egyenruhások azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek. 

Amíg a rendőrök a kutyákat mentették, addig a bejelentők hoztak két vízzel teli műanyag lavórt. A kutyákat a szoba-hőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, nem sokkal később pedig az állatok már önállóan ittak is belőle. Fél óra elteltével a kutyák gazdája visszatért autójához, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. 

A XIII. kerületi rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás miatt indított büntetőeljárást.

Aki gyereket vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az ilyen intézkedésre számítson – jelezték. Hozzátéve azt is, hogy a rendőrök nem fogják találgatni, hogy megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudják kinyitni a járművet, akkor az élet megóvása érdekében betörik az ablakot, az emiatt keletkezett kár pedig a felelőtlen tulajdonost terheli.

Senki ne hagyjon gyereket vagy állatot a zárt autóban, aki pedig ilyet észlel, hívja a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon – hívták fel a figyelmet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.