Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Facebook-posztja alapján bukott le a simlis autókereskedő

Ez a hirdetés most nem jött be.

2024. 07. 01. 11:06
Budapest, 2023. december 10.
Egy kézben tartott mobiltelefon a rajta futó Facebook alkalmazás (applikáció) logójával.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû  különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi  igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki jogellenesen adta ki magát a többségi tulajdonába tartozó, autókereskedelemmel foglalkozó vállalkozás ügyvezetőjének, és a hatóság szerint több bűncselekményt is elkövetett – tájékoztatta lapunkat a Somogy Vármegyei Főügyészség. 

Azt írták, a harmincas éveiben járó kaposvári férfi tisztában volt azzal, hogy mivel korábban végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, nem láthatja el az érdekeltségébe tartozó cég képviseletét, erre az ügyvédje is figyelmeztette őt. – A vádlott ennek ellenére húsz esetben kötött olyan, hamis gépjármű-adásvételi szerződést, amelyben a cég álképviselőjeként eladói vagy vevői pozícióban járt el – tették hozzá.

Egy Facebook-bejegyzés lett a veszte…

 

Az ügyészség egy Facebook-posztot is mellékelt, ami a jelek szerint lebuktatta a férfit, aki a közösségi oldalon is büszkén hirdette, hogy ismét minden rendben, lehet nála autót vásárolni. A simlis kereskedőnek nem ez volt azonban a legfőbb bűne. Az ügyészség a közleményben részletezte, hogy a kft. jóhiszeműen eljáró ügyfelei a hamis szerződéseket rendszerint benyújtották az okmányirodába, így számos esetben valótlan adat került a közhiteles gépjármű-nyilvántartásba. 

A férfi a közokirat-hamisítás mellett több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett: 2021 októberében vállalta, hogy csereszerződés alapján a sértett gépkocsija helyett egy másik autót fog leszállítani neki, ennek teljesítése azonban nem állt szándékában, míg egy másik sértettet többször is átvert azzal, hogy először pénz kért kölcsön tőle, majd arra vállalkozott, értékesíti az autóját – írta az ügyészség, hozzátéve: a vádlott sem a kölcsönt nem fizette vissza, sem az értékesítésre átvett gépkocsival nem számolt el. 

A vád szerint a férfi egy éttermet is megkárosított azzal, hogy nem egyenlítette ki az általa megrendelt 60 személyes családi rendezvény több mint 900 ezer forintos számláját.

 Az ügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt végrehajtandó fegyházbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, illetve kérte, hogy a vádlottat kötelezzék a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre) 
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.