Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Halálra verte volt üzlettársát egy férfi, megvan az elsőfokú ítélet

Gyilkosságba torkollt a vita.

Forrás: MTI2024. 07. 03. 17:49
rendőrautó
Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Agyonverte volt üzlettársát egy férfi Pest vármegyében, a Budapest Környéki Törvényszék kilenc évre ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletével – közölték a bíróság honlapján.

Az eljárás adatai szerint a vádlott és a sértett korábban egy gazdasági társaságban folytatott üzleti tevékenységet, de idővel kapcsolatuk megromlott. A vádlott úgy látta, hogy a sértett 2017-ben a külföldi megrendeléseket saját és üzleti partnerei tevékenysége körében, a maga hasznára fordította. Az üzleti kudarcok miatt a vádlott anyagi helyzete egyre rosszabb lett, és a sértett anyagi helyzete is megromlott.

 

Gyilkosságba torkollt a vita

A sértett 2018 áprilisában a vádlott házához ment, ahol vitatkozni kezdtek, 

a vádlott meglökte a sértettet, aki beverte a fejét, és ezt dühösen számonkérte a vádlottól, aki egy betonvas rúddal agyonverte.

– derült ki a közleményből.

Az áldozat maradványai négy évvel később, 2022. május 25-én kerültek elő a vádlott udvarán lévő, zöldhulladék tárolására alkalmas gödörből, ahova a vádlott rejtette a holttestet. A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat az ügyben. 

Szerdán a törvényszék a vádirati tényállással egyetértve a vádlottat emberölés miatt mondta ki bűnösnek, és kilenc év börtönre ítélte. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős. A bíró elrendelte a vádlott letartóztatását a fellebbviteli bíróság jogerős döntéséig – írták a közleményben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.