Hétmillió forintot követel a levágott ujjáért

A sofőr nem hibázott a balesetben.

Forrás: BEOL2024. 07. 28. 13:52
Fotó: Donka Ferenc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott Kardoson, egy bérelt telephelyen többféle állat mellett lovakat is tartott 2022-ben. A telephely kerítése sérült volt, és erről a férfi is tudott. A nem megfelelő körülmények miatt a telephelyről 2022. december 18-án, az esti órákban a férfi egyik lova a hiányos kerítésen keresztül megszökött, amit a vádlott nem vett észre – írta a figyelmet a Beol. 

A kiszabadult ló azonban okozott némi problémát. Kardos lakott területén kívül, egy autó felé vágtázott, összeütközött a járművel, amelyet egy román férfi vezetett. A baleset miatt a vétlen sofőr nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, és súlyos, de nem végleges egészségromlás alakult ki nála, illetve 

az egyik ujját amputálni kellett, ami maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A vétlen sofőr hétmillió forint erejéig jelentett be polgári jogi igényt a ló tulajdonosával szemben. A vádhatóság ugyanakkor azt indítványozta, hogy a büntetőügyben eljáró bíróság a sértett polgári jogi igényét utasítsa egyéb törvényes útra – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.