Kiadták a figyelmeztetést a fél országra,zivatarokat hozhatnak a gomolyfelhők

A napsütéssel továbbra is vigyázni kell.

2024. 07. 25. 6:43
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gomolyfelhős, napos idő várható. Nagyjából Eger–Békéscsaba tengelyű összeáramlási zóna környezetében alakulhatnak ki záporok, zivatarok, másutt csapadéknak kicsi az esélye – olvasható a Hungaromet.hu előrejelzésében. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz élénk, helyenként erős. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a figyelmeztetést a keleti országrészre lehetséges zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

 

A mai napon fronthatás nem várható, azonban kánikulai időre számíthatunk, ami jelentős terhelést jelenthet még az egészséges szervezetre is, különösen az idősek, gyermekek és krónikus betegségben szenvedők esetében – írja a Köpönyeg orvosmeteorológiai előrejelzésében. Fontos a megfelelő folyadékbevitel, legalább két-három liter vizet ajánlott fogyasztani. Kerüljük a közvetlen napsütést 11 és 15 óra között, és használjunk fényvédőt, ha kint tartózkodunk. A légkondicionált helyiségekben történő pihenés és a könnyű, szellős ruházat viselése is segíthet enyhíteni a hőség okozta megterhelést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.