Külföldi rendőrök is hozzájárulnak a Forma–1-es Magyar Nagydíj biztonságához

Hét országból érkeztek rendfenntartók a Hungaroringre.

Forrás: MTI2024. 07. 19. 17:35
Mogyoród, 2024. július 19.
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára rendõröket köszönt a Forma-1 Magyar Nagydíj rendõri biztosításáról tartott sajtótájékoztatója elõtt Mogyoródon, a Hungaroring fõbejárata mellett kialakított ideiglenes rendõrtáborban 2024. július 19-én.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarok mellett külföldi rendőrök is hozzájárulnak a 39. Forma–1-es Magyar Nagydíj gördülékeny lebonyolításhoz – hangsúlyozta Rétvári Bence Mogyoródon, a Hungaroring főbejárata mellett kialakított ideiglenes rendőrtáborban tartott sajtótájékoztatón.

Naponta 400 rendőr és hét országból érkezett kollégáik vigyázzák közvetlenül a Hungaroringen a Magyar Nagydíj lebonyolítását

– hangsúlyozta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendőri biztosításról tartott tájékoztatón.

– Ez egy világszerte ismert esemény, és hogy a […] 39. alkalommal is gördülékenyen menjen a lebonyolítás, ahhoz a magyar rendőrség és más országok rendőrségei is hozzájárulnak – mondta Rétvári Bence. Hozzátette: ez az együttműködés biztosította az elmúlt években is, hogy nagy sikerrel és különösebb probléma nélkül tudott a Magyar Nagydíj megvalósulni.

A magyar rendőrök mellett holland, osztrák, román, horvát, szerb, szlovák és szlovén rendőrök is támogatják a rendezvényt – közölte Rétvári Bence.

A rendezvényre látogatók kétharmada külföldi, ezért a kommunikációban, illetve az eligazításban sokat tudnak segíteni a külföldi rendőrök a mára rutinszerűen kialakított együttműködésükkel

– emelte ki az államtitkár. Hozzátette: a rendőrök egyik fő feladata a közlekedés irányítása, szervezése, ami leterhelő feladat, mivel naponta mintegy százezren látogatnak ki a Hungaroringre. A másik feladatuk a bűncselekmények megelőzése, illetve felderítése, valamint az eljárások lefolytatása.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.