A mentők is felkészültek a magyar Forma–1-es hétvégére

A pilótákon és a nézőkön kívül egy filmstábra is vigyáznak a mentősztolgálat munkatársai.

Forrás: MTI2024. 07. 19. 11:21
Mogyoród, 2024. július 15.
Hungaroring felirat a mogyoródi pályán 2024. július 15-én. A Magyar Nagydíj versenyeit július 19-tõl 21-ig tartják.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy erőkkel vigyáznak a versenyzők és nézők biztonságára a Hungaroringen. A mai nappal kezdődő Forma–1-es Magyar Nagydíj helyszínén több mint 150 szakember, 23 mentőkocsi, két mentőhelikopter, két speciális kimentőcsapat és hat mentőorvosi kocsi van jelen. Valamint a versenyhétvégén egy belgyógyászati és traumatológiai ambulancia is működni fog – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A versenyzők biztonságán túl a nézők megfelelő ellátására is nagy hangsúlyt fektetnek,

ezért a szektorokhoz telepített mentőautókon és gyalogos elsősegélynyújtókon kívül három úgynevezett tömeges baleseti egység is kitelepül, ezek mobil ellátóhelyként működhetnek.

A rendezvény egészségügyi biztosítása a lakosság mentőellátását nem érinti,

mivel a versenyt az OMSZ a pluszkapacitásával, a tartalék járműveivel és szabadnapos dolgozóival biztosítja.

A Forma–  magyar mentősei évről évre dicséretet kapnak a versenyt megelőző tesztvizsgán, amelyen az ellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a Nemzetközi Automobil Szövetség illetékesei.

A Magyar Nemzet korábban már arról is beszámolt, hogy a mentők mellett a rendőrség is nagy erőkkel települt ki a helyszínre. A közlésük szerint fokozott a rendőri jelenlét Mogyoród térségében. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrtábort is felállított a verseny idejére Mogyoródon, a pálya melletti parkolóban. A bejelentéseket a nap 24 órájában személyesen vagy telefonon is fogadják.

A rendőrök és a mentők nem csak a pilótákra és a nézőkre vigyáznak, ugyanis ahogy már korábban beszámoltunk róla, Brad Pitt és az új filmjének, az F1-nek a stábja is a helyszínen van a forgatási munkálatok miatt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.