Brad Pitt Magyarországra jött és versenyautóba is száll a Hungaroringen + videó

Ismét Magyarországon jár Brad Pitt, mivel a színész többek között a Hungaroringen is forgatja a jövőre érkező F1 című filmjét. A világsztárt már le is videózták, ahogy a magyarországi paddockban sétál a Forma–1-es csapatok között.

2024. 07. 18. 17:32
F1 Grand Prix of Great Britain
Brad Pitt is attending the Formula 1 Qatar Airways British Grand Prix 2024 in Silverstone, Great Britain, on July 7 (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto). (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP/NurPhoto
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brad Pitt már Mogyoródon van és elvegyült a Hungaroringen a többi csapat között, mivel ezen a hétvégén rendezik a 39. Magyar F1-es Nagydíjat. Az amerikai színészt már videóra is vették.

Elsőre  sokaknak fel sem tűnhet, hiszen a színész pont olyan öltözetben sétál a magyar versenypálya kerítésein belül, mint akármelyik pilóta. A színész „jelmeze” annyira hiteles, hogy aki nem tudja, hogy éppen filmet forgat, az azt hiheti, hogy új hobbit talált magának a 61 éves sztár.

A Brad Pitt főszereplésével készülő sportfilm forgatását már tavaly elkezdték, akkor több pályán forgattak a versenyhétvégék alatt, azonban akkor a hollywoodi író- és színészsztrájk miatt a színész Magyarországra már nem jött, azonban forgatások még így is voltak a filmmel kapcsolatban. Idén azonban minden összejött. Sajtóinformációk szerint a színész egy budapesti luxusszállodában lakik, ahonnan naponta fog kijárni a mogyoródi versenypályára.

Az Apple Original Films és a Forma–1 együttműködésével jövőre érkező F1 című film nem csak Brad Pitt főszereplése miatt érdekes, ugyanis a film egyik producere és tanácsadója Lewis Hamilton, a hétszeres világbajnok pilóta, aki a hírek szerint a filmben is nagyobb szerephez jut majd a többi pilótához képest. A film rendezője pedig nem más, mint a Top Gun: Mavericket is dirigáló Joseph Kosinski. A rendező stílusa már az F1 előzetesében is felismerhető, hiszen az autók belső – pilótákat felvevő – kameraállása nagyon hasonlít a Top Gun film pilótafülke-jeleneteihez használtakhoz.

Zenei téren is nagy nevek igazoltak a sportfilmhez, 

hiszen nem más lesz a zeneszerző, mint a több Oscar-díjas Hans Zimmer.

A filmben a Brad Pitt által alakított Sonny Hayes mellett Damson Idris is feltűnik, aki Joshua Pearce-et fogja alakítani, ők ketten lesznek a történet szerin az Apex GP nevű fiktív csapat pilótái. A Magyar Nemzet által korábban már bemutatott kedvcsinálóban pedig nemcsak őket de valódi pilótákat is szemügyre vehettünk néhány pillanat erejéig, ezzel még valóságosabbá téve az élményt.

Hollywood actor Brad Pitt, acting in an upcoming Formula One-based movie, follows the second practice session ahead of the Formula One British Grand Prix at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England, on July 5, 2024. (Photo by BENJAMIN CREMEL / AFP)
Fotó: AFP/BENJAMIN CREMEL

Az előzetesben természetesen ennek a technikai versenysportnak az egyik legfontosabb elemét is megnézhettük, magát az autót.

 A fiktív Apex „istállónak” a versenyautói azonban nem is annyira fiktívek.

Ugyanis a tekintélyt parancsoló arany és fekete festés alatt egy valódi versenyautó lakozik, ami ugyan nem valódi Forma–1-es, valójában „csak” Forma–2-es autó, amit a Mercedes épített úgy át, hogy a lehető legvalósághűbbnek tűnjön. Ezekbe az autókba nemcsak profi pilóták, hanem Brad Pitt és Damson Idris is beültek már és mentek velük, hogy még valóságosabb felvételek készüljenek.

A film azonban nemcsak azokból a felvételekből fog állni, amiket a stáb versenyautói rögzítenek vagy amiket utólag teljesen digitálisan készítenek el, hanem a Forma–1-ből származó valódi felvételeket is használnak majd. Egy Instagram-felhasználó az előzetes alapján azt is tudni véli, hogy az egyik Alpine versenyautó által Spa-Francorchamp-ban rögzített jelenetet használták, amin utólag kicserélték az autót.

Borítókép: Brad Pitt (Fotó: AFP/NurPhoto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.