Ma még ezekben a vármegyékben leszakadhat az ég

A HungaroMet kiadta a veszélyjelzést ezekre az országrészekre.

2024. 07. 08. 17:47
Fotó: PEXELS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kárpát-medence fölé egy front előterében hétfőn még nedvesebb levegő áramlik, zápor, zivatar is várható, kedden azonban már jobbára száraz időre számíthatunk. Azoban a hőség továbbra is folytatódik.

 

Estig a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunától keletre

záporok és hevesebb zivatarok még kialakulhatnak. Az Alföld legnagyobb részében, Nográd, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest vármegyében számíthatunk ma még zivatarokra.

Estétől a gomolyfelhők leépülnek, az ország nagy részén kiderül az ég és a csapadék is az ország döntő részén megszűnik. Északnyugaton viszont több maradhat a felhő, hajnalban ott még előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Kedden napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, utóbbiakból legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. A nappali órákban időnként megélénkül az északi, északkeleti szél, de zivatarok környezetében hétfőn átmenetileg erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 30 és 37 fok között várható.

Borítókép: illusztráció (Fotó:Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.