Mintha egy Piedone-film szereplői lennének, úgy püfölték egymást az emberek a sétálóutcán a balatoni idillben

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség azokkal a fiatal férfiakkal szemben, akik összeszólalkoztak, majd kölcsönösen bántalmazták egymást Balatonlellén.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 07. 08. 11:11
Little,Village,At,Lake,Balaton,,Hungary,(,Badacsonytomaj,)
illusztráció Fotó: Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vád szerint két, harmincas éveiben járó férfi tavaly augusztusban az egyikük menyasszonyával szórakozni érkeztek a Balaton-parti városba, ahol nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Amikor éjszaka a forgalmas sétálóutcán a vádlottak elsétáltak másik három férfi mellett, velük egy illetlen megjegyzés miatt szóváltásba keveredtek – adta hírül az ügyészség. 

Ez a vita – annak ellenére, hogy az egyik vádlott jelen lévő menyasszonya megpróbálta azt megakadályozni – nem sokkal később tettlegességig fajult. A két társaságba tartozó férfiak egymásra támadtak, és többször megütötték, illetve megrúgták a másik csoport tagjait. A verekedés során hárman is könnyű sérüléseket szenvedtek, a további bántalmazásnak az vetett véget, hogy egy szemtanú értesítette a rendőrséget, melyet észlelve az egyik társaság távozott a helyszínről.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Az eseményeket egy térfigyelő kamera rögzítette, ezt ide kattintva tekintheti meg. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.